Impulsaankopen

1 Wat is het?

Dit zijn aankopen die u heeft gekocht maar achteraf blijkt niet nodig te hebben. Het is gekocht omdat u iets wilde kopen, doordat het te druk was. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 6,5 miljoen mensen wel eens spijtaankopen doen; 3,5 miljoen doen zelfs aankopen waar ze helemaal geen geld voor hebben.

Door bij impuls aankopen of iets wat u graag wilt hebben een nachtje over te slapen en de volgende dag opnieuw te kijken of het wel echt nodig is. Wanneer mogelijk ga naar huis en denk er nog een keer over na. Als u iets langer de tijd neemt om over de aankoop na te denken is de kans kleiner dat u later spijt krijgt van uw aankoop.

Een impulsaankoop is een aankoop van iemand die hier oorspronkelijk niet de bedoeling toe had. Dit zijn aankopen die u heeft gekocht maar achteraf blijkt niet nodig te hebben. Het is gekocht omdat u iets wilde kopen, doordat het te druk was. Er zijn 4 stappen die u kunt volgen bij het maken van een keuze of u het product koopt of niet.

Impulsaankopen bij aanbiedingen en korting. Kortingen of acties hebben een aantrekkingskracht om het te kopen. Doordat de prijs erg laag is de kans op impulsaankopen groter en uw budget gaat er snel door heen. Wanneer de speciale actie te mooi voor woorden is, dan zijn er vaak kleine letters, (algemene voorwaarden) lees deze goed voor u besluit te kopen.

Iedereen heeft wel spullen in huis die hij niet meer aantrekt of nog maar zelden gebruikt. Deze producten heeft u wel een keer gekocht, omdat u het wilde hebben of omdat u het mooi vond. Deze spullen zijn vaak vergeten en in een la of kast beland en u kijkt er niet meer naar om en als u ze tegen komt dat ergert u zich aan de spullen. Door regelmatig uw spullen te controleren en het opruimen van uw spullen in een vaste structuur te doen, heeft u minder overbodige spullen. Stel u zelf de vraag wanneer u iets koopt heb ik dit wel echt nodig, heb ik dit niet al? Als u gaat opruimen Wanneer heb ik dit voor het laatst aangehad, is dit langer dan een jaar geleden, dan is de kans groot dat u het nooit meer aandoet.

Door bij impuls aankopen of iets wat u graag wilt hebben een nachtje over te slapen en de volgende dag opnieuw te kijken of het wel echt nodig is, kunt u impulsaankopen verminderen. Wanneer mogelijk ga naar huis en denk er nog een keer over na. Als u iets langer de tijd neemt om over de aankoop na te denken is de kans kleiner dat u later spijt krijgt van uw aankoop.

Er worden meer impulsaankopen gedaan winkel dan in een webshop. In een winkel zijn meer verleiders bij de kassa aanwezig. Bij online aankopen worden impulsaankopen gestimuleerd door reclame, gerelateerde producten en u net voor het afronden van uw bestelling. Van alle aankopen in de supermarkt zijn 87% aankopen van snoep.

3 Behandeling

Vraag hulp bij uw uitgave patroon, budgetcoach of maatschappelijk werk

4 Gevolg

  • Door impulsaankopen kunt u schulden krijgen, net al met kopen op afbetaling.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.