Impulsaankopen

Stap 1 Signalen, Stap 2 Doel, Stap 3 Plan,

Stap 1 Het vaststellen van een bedrag, hoeveel wilt u gaan uitgeven?

Een koopmoment is motivatie + mogelijkheden – barrières. Wanneer u twijfelt over een aankoop, neem even bedenktijd. Houd de volgende spelregel aan voor dure aankopen; Wacht twee weken! Vergeet u ‘dure’ smaak en begin bij de onderste prijsklasse.

Een impulsaankoop is een aankoop van iemand die hier oorspronkelijk niet de bedoeling toe had. Dit zijn aankopen die u heeft gekocht maar achteraf blijkt niet nodig te hebben. Het is gekocht omdat u iets wilde kopen, doordat het te druk was. Er zijn 4 stappen die u kunt volgen bij het maken van een keuze of u het product koopt of niet.

Iedereen heeft wel spullen in huis die hij niet meer aantrekt of nog maar zelden gebruikt. Deze producten heeft u wel een keer gekocht, omdat u het wilde hebben of omdat u het mooi vond. Deze spullen zijn vaak vergeten en in een la of kast beland en u kijkt er niet meer naar om en als u ze tegen komt dat ergert u zich aan de spullen. Door regelmatig uw spullen te controleren en het opruimen van uw spullen in een vaste structuur te doen, heeft u minder overbodige spullen. Stel u zelf de vraag wanneer u iets koopt heb ik dit wel echt nodig, heb ik dit niet al? Als u gaat opruimen Wanneer heb ik dit voor het laatst aangehad, is dit langer dan een jaar geleden, dan is de kans groot dat u het nooit meer aandoet.

Door bij impuls aankopen of iets wat u graag wilt hebben een nachtje over te slapen en de volgende dag opnieuw te kijken of het wel echt nodig is, kunt u impulsaankopen verminderen. Wanneer mogelijk ga naar huis en denk er nog een keer over na. Als u iets langer de tijd neemt om over de aankoop na te denken is de kans kleiner dat u later spijt krijgt van uw aankoop.

Reclame is niet meer weg te denken, overal waar je kijkt is wel reclame of verkopers die u proberen een abonnement aan te smeren. Hoe gaat u om met reclame, zonder te zwichten voor deze verleidingen? Bij de kassa van de supermarkt liggen vaak snoep of tijdschriften. Laat u uw in de rij vaak verleiden om nog even gauw een aanbieding uit de bak mee te pakken? En baalt u er achteraf van? Dan heb ik een aantal nuttige tips voor u, waarmee u uw impulsaankopen kunt bedwingen.

Speciaal voor wuppie, moestuintjes van ah en korting op dierentuin of attractiepark gaan mensen speciaal naar 1 bepaalde winkel. Laat u niet lokken door een leuke actie of korting. Meestal bent u heel wat geld kwijt voor u de collectie compleet heeft en dan bij bijvoorbeeld de dierenplaatsjes of voetbalplaatjes zijn er ook nog de dubbele, dus extra kosten.

Bijvoorbeeld de messen set van ah. per € 10,- kreeg u een bestekzegel en de gehele set kosten in totaal € 11.000,- + ruim €120 euro bijbetalen. Er waren 6 boekjes nodig voor een mes dit kosten € 3000,- aan boodschappen. Voor het bedrag dat u kwijt bent aan boodschappen en bijbetalen had u al makkelijk 2 nieuwe sets van 8 personen kunnen aanschaffen.

Gaat u alleen boodschappen doen of met meerdere personen? Als u uw kinderen meeneemt, of uw partner, zijn er meerdere paren ogen die verleid kunnen worden door al het lekkers. Dan moet u extra sterk in uw schoenen staan om u niet te laten overhalen. Vermijd ‘lastige’ gangpaden, of loop er zo snel mogelijk doorheen, dit voorkomt dat uw kind gaat zeuren om snoep of iets anders lekkers.

Met de komst van het internet en de mogelijkheid tot online shoppen, zij steeds meer mensen gaan funshoppen als ze zich vervelen. Dit kan lijden tot vele impulsaankopen die achteraf niet nodig waren en waar de persoon spijt van heeft. Wilt u gaan funshoppen, maar geen impulsaankopen, schrijf dan alle aankopen die u wilde doen op in een schrift en denk er nog een keer over na of het wel echt nodig is of bedenk een andere manier om van de verveling af te komen. Bekijk daarna eerst de kasten en ruim deze op om het overzicht duidelijk te hebben en bepaal daarna of u de aankoop laat doorgaan of niet.

Verborgen abonnementen voor uw computer tablet en/of smartphone, voor bijvoorbeeld het installeren van een app, tegen betaling. Wanneer deze is geïnstalleerd ontvangt u een rekening of zit u of uw kind vast aan een abonnement. Wanneer u gebruik maakt van een pre paid telefoon ontvangt u regelmatig smsjes met de boodschap om een abonnement af te sluiten. Let hierbij goed op de voorwaarden en de kosten naar de actie periode.

Sluikreclame is wanneer bijvoorbeeld een televisieprogramma alleen maar een soort merk koffie drinkt of alleen van een merk kleding draagt. Voor dit word het programma betaald. Door het product te blijven promoten komt u steeds weer in de verleiding tot het kopen van hetzelfde product. Let hier op als u televisie aan het kijken bent en houd het bij de producten die u altijd al gebruikt.

Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *