ik word beledigd door de psychiater.

Ik word beledigd door de psychiater. Elke dag doe ik mijn best om er netjes uit te zien en zo gewoon mogelijk te zijn. De psychiater vind dat ik onverzorgd ben. Ik heb haar aangesproken maar weigert haar woorden terug te nemen. Als ik vraag wat er mis aan is heeft ze geen antwoord.

Wat is het?

Een psychiater zal niet toegeven dat het iets verkeerd of fout is gezegd of gedaan. Het oordeel van de psychiater komt te staan in uw medisch dossier. Andere collega’s kunnen dit lezen en zijn dan bevooroordeeld over u. Hoe vaker dit voorkomt hoe minder het dossier nog klopt. Verpleegkundige zullen reageren van dat is jou gevoel, jij voel je daardoor zoen verder niks ermee doen.

Het is geen gevoel maar een belediging die uit gesproken moet worden om een goede samenwerking te hebben en te houden. Met een psychiater is vaak alleen samenwerking mogelijk als u ja en amen blijft zeggen op alles wat zij aangeven. Zegt u 1x nee dan werkt u niet mee en weigert u hulp

Wat een psychiater zegt komt vaker voor dat het beledigend of vernederd overkomt. Een psychiater geeft vaak zijn ongezouten mening over iets, maar deze persoon kent u niet. Zij ziet u alleen tijdens de gesprekken en af en toe op de afdeling. Eigenlijk kan ze geen oordeel geven over u. Ze geef het oordeel aan de hand van rapportage. Als het niet in de rapportages terug te vinden is, is het alleen de mening van haar. Maar een psychiater mag niet beledigen of dingen verzinnen die niet juist zijn aan de hand van feiten.

Zo begint u:

Stap 1 geef duidelijk aan bij de psychiater dat u beledigd bent door het gene wat ze heeft gezegd en dat u hier niet van gediend bent. Kom met duidelijke feiten waarom het niet klopt. Vertel wat u er dagelijks aan doet om er verzorgd uit te zien. Ze zal u geen gelijk geven, maar het meer voor de duidelijkheid en eerlijkheid. Wanneer het niet word uitgesproken kan dit een de samenwerking in de weg staan. Het kan een groter probleem worden en het vertrouwen in de psychiater verminderen.

Stap 2 Vraag uw medisch dossier op om te kijken wat er over u geschreven word. Vaak staan er andere dingen in dan de verpleging aangeeft. Neem uw aantekeningen van het dossier mee naar het gesprek en maak het bespreekbaar. De punten zoals ze staan in het dossier worden net gewijzigd.

Stap 3 Spreek de beledigen uit naar de verpleging die u kunnen ondersteunen om te gaan met de belediging en het op papier verwoorden. Meld u klacht bij de PVP en de klachtenfunctionaris. Zij kan u helpen bij een andere behandelaar of psychiater. Hebben meerdere de beledigen gehoord, vraag ze dit op papier te zetten en voeg dit bij uw klacht.

Stap 4 Vraag de beledigingen na bij andere bewoners of verpleging. Wat vinden zij ervan? Zien meer mensen de mening van de psychiater?

Het verwachte resultaat:

na het lezen van het stappenplan heeft u een goed beeld hoe u het kan aanpakken

Tips:

Laat u niet van de wijs brengen en ga door zoals u bezig was. U weet wat u doet en hoe u zich verzorgd, als het goed is, is het goed. De psychiater is aan het zoeken naar punten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.