Ik wil niet worden overgeplaatst wat nu?

Zo begint u:

Stap 1 meld aan de behandelaar dat u niet overgeplaatst wilt worden en dat u liever op de afdeling een therapie en behandeling wilt. Vraag uw behandelplan op om aan de hand van het plan uw mening te verduidelijken.

Stap 2 Bent u het niet eens met de behandeling op een andere locatie dan kunt u bezwaar maken bij de klachtenfunctionaris en het melden bij PVP. Zij kan u helpen een klacht te formuleren en op papier te zetten.

  • Schrijf op waarom u het niet wilt duidelijk aan de hand van feiten en gebeurtenissen, bijvoorbeeld omdat er geen therapie is geboden.
  • Wat heeft u nodig om een klacht in te dienen? heeft u een behandelplan, papieren met aantekening of brief van de instantie?Wat kunt u bewijzen?
  • De pvp kan voor een u een brief opstellen of u kunt er zelf 1 schrijven gericht aan de klachtenfunctionaris.
  • De overplaatsing word uitgesteld zolang de klacht in behandeling is.

Stap 2 Mocht het niet helpen dan kunt u in gesprek met de geneesheer directeur. Als deze persoon vind dat u moet gaan, moet u gaan desnoods onder dwang. Een uitstel duurt ongeveer 2 maanden.

stap 3 u kunt naar de geschillencommissie en daar uw klacht neer leggen. In de tijd van afhandeling kan u worden overgeplaatst.

Stap 3 Vraag een advocaat of het juridisch loket wat u volgens de wet nog kunt doen, dit is afhankelijk van uw situatie.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld wat u nog kunt doen om overplaatsing te voorkomen.

Tips:

  • Bewaar alle papieren in een aparte map die u makkelijk kan terug vinden. Probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.