Ik wil graag me eigen geld beheren zonder budgetbeheer. Wat moet ik doen om daar voor te zorgen

Wat is het?

Met is er goed dat u gemotiveerd ben om uw eigen financiën te regelen. Het is eigenlijk een makkelijke taak als u het bijhoud. Een budgetbeheer wil graag van u zien dat u zelfstandig uw financiën op orde kunt houden. Als u dit kunt heeft u geen budgetbeheer nodig

Wat u nodig heeft:

Doel: budget in eigen beheer houden

Schema: budgetplan, schuldenplan en budgetmap

Zo begint u:

Stap 1 Breng uw administratie op orde en stop de in een budget map en schulden map. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven in een budgetplan.

Stap 2 Om uw eigen geld te beheren, moet u de budgetbeheer kunnen laten zien dat u zelfstandig goed met het geld kan omgaan en de rekeningen op tijd betaald. Geef duidelijk aan dat u het kunt en uw administratie en eigen boekhouding bijhoud en op orde heeft.

Stap 3 Noteer datum’s van betalingen in uw agenda. Geef in uw agenda aan als u ze heeft betaald. Zet zoveel mogelijk de vaste lasten op automatisch betalen en controleer 1x in de 2 weken of dit is afgeschreven en of de bedragen kloppen.

Stap 4 Orden elke dag de post en werk deze bij. Maak er drie stappen van en gooi weg wat weg kan. Maak de post open en handel wat afgehandeld kan worden direct af. Laat post niet te lang liggen en leg het de overige post op een zichtbare plek zodat u het niet vergeet. Vaste lasten = vaste dag

Stap 5 Vraag een persoon die u vertrouwd u te helpen met uw financiën als u vragen heeft of er problematiek ontstaat. U kunt terecht bij een maatschappelijk werk of de instantie.

Stap 6 maak de vaste lasten een zo klein mogelijk bedrag wat u maandelijks makkelijk kan betalen. Sluit alleen basis abonnementen af, zoals internet, zorgverzekeraar. Hiermee voorkomt u achterstanden. Voorkom schulden en als u schulden heeft zorg dat u ze af betaald. Door het bijhouden van een schulden met overzichten van uw schulden en aflossingen.

Stap 7 Als u al budgetbeheer heeft: Vraag bij uw budgetbeheerder na wat ervoor nodig is om weer zelfstandig met het geld om te gaan. Niet elke budgetbeheerder hanteert de zelfde standaard, het heeft veelal ook te maken met geestelijke vermogen of beperkingen. De budgetbeheerder heeft voor u een plan wanneer u zelfstandig genoeg bent.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld hoe u zelf de financiën kunt doen zonder budgetbeheer.

Tips

Budgetbeheer kan u helpen met uw administratie of financiële problematiek en kan ook voor korte duur


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.