Ik weeg 35 kilo ben 1.55 en ben 12 jaar ik vind mezelf veel te dik.

Ik weeg 35 kilo ben 1.55 en ben 12 jaar ik vind mezelf veel te dik en ik wil anorexia. Omdat ik dan mooi dun ben. Ik word niet gepest en voel me niet verdrietig ik wil gewoon dunner zijn zodat ik mooier ben help me anorexia te krijgen?

Wat is het?

Anorexia is een zeer ernstige eetstoornis en een psychische ziekte. Hiervan komen personen in het ziekenhuis aan het infuus en vaak met zonde voeding. Anorexia is u zelf uithongeren en niet eten, uit angst om aan te komen. Als u wel eet geeft u over zodat u maag de gehele dag leeg is.  Dun zijn vind u mooi, maar zo dun als anorexia is zeer schadelijk en ongezond.  Voor mensen die het hebben is het een zeer lange weg naar herstel. Het is cruciaal om bij vermoedens van anorexia nervosa zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan, want anorexia is moeilijker te behandelen naarmate iemand er langer aan lijdt.

Deze persoon heeft ondergewicht. De afbeelding is van het voedingscentrum.

Op dit moment ben u 1,55 en weeg u 35 kilo. Hierdoor is uw BMI 14,6. Dit betekend dat u al ondergewicht heeft. Dit geeft aan dat u de afgelopen tijd te weinig heeft gegeten. Het juiste gewicht zo moeten zijn 40-45 kilo. Hierdoor moet u minimaal 5 kilo aankomen.

Ondergewicht betekend dat u te licht bent voor u lengte en dit kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. hierdoor kunt u meer last krijgen van uw spieren of botten.Behalve ondergewicht ontstaat namelijk ook ondervoeding door een tekort aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren.

Het is duidelijk dat u niet moet afvallen, maar juist moet aankomen, om de balans weer te herstellen. Op de vraag of u hulp kunt krijgen om dit te ontwikkelen zal iedereen nee zeggen. Daarin tegen kunt u wel hulp krijgen bij gezond afvallen.

Wat u nodig heeft:

Schema: voedingsschema

Zo begint u:

Stap 1 Hoeveel eet u normaal op 1 dag? Houd voor een week bij hoeveel u eet en drink in het voedingsschema. Hoeveel te kort heeft u deze week?  Waarom heeft u niet voldoende gegeten? Wat hield u tegen? Houd een vast patroon aan van maaltijden op een dag. Schrijf gedachten die u tegen hielden op in een dagboek en bespreek deze met uw coach.

Stap 2 Erken voor u zelf dat u een voedingsprobleem heeft wat aangepakt moet worden. Door zo te leven als u nu doet gaat de kwaliteit van leven achteruit.

Stap 3 Waarom wilt u zo dun zijn als u weet dat het schade geeft aan de gezondheid? Waar komen de gedachten vandaag dat zo dun mooi is? Bespreek de gedachten om anorexia te willen met een psycholoog en voedingscoach. De coach kan u helpen op een gezond gewicht te komen wat past bij uw lengte. Zij kan uw tips geven om er gezond en slank uit te zien. De gedachten zijn niet juist om dit te willen, daarom zijn er gesprekken met hulpverleners nodig.

Stap 4 Had of heeft u andere dingen meegemaakt die u nog niet heeft verwerkt? Bij een trauma die niet goed verwerkt is gaan mensen vaak minder eten. Ga opzoek naar de onderliggende oorzaak en probeer deze aan te pakken. Alleen mooi is niet de reden.

Stap 6 Praat eens met anorexia personen en vraag hun ervaringen naar herstel op bijvoorbeeld een lotgenoten groep. Stel zo veel mogelijk vragen over hoe het is om anorexia te hebben. Hierdoor krijgt u een beter beeld van wat het inhoud en hoe het is.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld wat u vraag inhield en kunt u stappen nemen om verdere ondervoeding te voorkomen.

Tips:

  • Wees tevreden met wie u bent en hoe u eruit ziet.
  • Als u dunner wil lijken, kunt u meer spiermassa opbouwen in de sportschool. Ga regelmatig naar de sportschool of wees actief in een sport of activiteit.
  • Bekijk de filmpjes op schooltv over anorexia

Waarschuwingen:

  • Van anorexia is de kans op overlijden groot.Ongeveer 6% van de anorexia patiënten sterft tenslotte aan ondervoeding

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.