Ik vertrouw mijn bewindvoerder niet

Hoe is het gekomen dat u uw bewindvoerder niet meer vertrouwd? Bent het niet eens met de regels die zij opgesteld door uw bewindvoerder om uw schulden af te lossen? Dan kunt u in gesprek gaan met u bewindvoerder en proberen of de afspraken gewijzigd kunnen worden. Of in bezwaar gaan tegen het het besluit. Hoe u dit moet doen staat vaak op de achterkant van de brief. Heeft u hierbij ondersteuning nodig dan kunt u maatschappelijk werk of iemand van schuldsanering mee nemen.

Is de bewindvoerder aangewezen door de rechtbank, dan kunt u een klacht indienen bij de kantonrechter die de bewindvoerder aan u heeft toegewezen of BPBI (brancheorganisatie). Bij schuldsanering, budgetbeheer kijk of de schuldhulpverlener is aangesloten NVVK( (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet).

  • Bent u het niet eens met de schuldhulpverlener? Dan kunt u een schriftelijk verzoek indienen voor een andere schuldhulpverlener bij de gemeente of via de rechter..
  • Heeft u al een minnelijk traject gevolgd en is de mislukt? Dan is de reden van het mislukken erg belangrijk, heeft u opnieuw schulden gemaakt of is er te weinig inkomsten om de schulden af te lossen, lees dan het artikel Mislukt minnelijk traject

Fraude/oplichting Wanneer u vermoedens heeft dat het niet klopt door verduistering, fraude, oplichting, probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, waarmee u aangifte kunt doen bij de politie. Dit kan u doen door middel van de budget map, schulden map mee te nemen. Dit geld wanneer u zelf een bewindvoerder heeft gezocht.

Andere bewindvoerder Probeer zo snel mogelijk een andere bewindvoerder te vinden die u kan helpen met het oplossen van de schulden en u kan helpen bij bij de problemen met uw oude bewindvoerder.

Komt u er niet uit? Probeer neem advocaat en/of vraag juridisch advies bij het juridisch loket.

Hebt u schulden of geldproblemen of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Schuldhulp geeft informatie en tips over schuldhulpverlening, schulden aanpakken en het voorkomen van het krijgen van nieuwe schulden. Zelf uw schulden regelen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.