Ik heb een bijzondere bijstand uitkering en nu moet ik terugbetalen

Ik heb een bijzondere bijstand uitkering dat houd in dat ik het als een lening voorgeschoten krijg zodra ik ben uitgekocht moet ik het terug betalen? Mijn vriendin heeft enkele keren geld gestort op mijn rekening, kan mijn uitkering nu gestopt worden? Het geld was voor medicatie te betalen.

Het bedrag wat u vriendin heeft gestort word gezien als inkomsten. Het maakt niet uit waar u het geld aan uitgeeft. Het is geld wat u overal aan zou kunnen besteden. De extra inkomsten moet u doorgeven aan de uitkeringsinstantie. Zij kijken of u hierover een deel mag houden of dat u uitkering word gekort.

De uitkeringsinstantie kan u vragen om bankafschriften van de afgelopen maanden. Per gemeente is het verschillend van hoelang terug, maar minimaal 3. Op uw afschriften staan de stortingen, waar u vragen over krijgt. Omdat het bedragen zijn die niet van toeslagen of uitkering komen kan het worden gezien als dat u fraude pleegt, door inkomsten te verzwijgen. Zeker wanneer u vaker en met regelmaat het geld krijgt gestort.

De lening van de bijzondere bijstand moet u maandelijks terug betalen. Dit gaat vaan met een bedrag rond de €72,-. Het is een lening die u bent aangegaan met de instantie, om iets te kunnen aanschaffen zoals een wasmachine. Elke lening moet worden terug betaald, dit word automatisch van uww uitkering ingehouden, het overige deel ontvangt u op uw rekening.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.