Hoogsensitiviteit zelftest

Hoogsensitiviteit zelftest

Aan de hand van 14 vragen, kunt u er achter komen of u een hoogsensitief bent. De hoogsensitiviteit zelftest geeft u inzicht, in uw gedachten en beleving over een gebeurtenis of herinnering, die u de afgelopen week terugkerend gevoelt of opgemerkt heeft. Door een overzicht te maken van de gebeurtenis, krijgt u een duidelijk beeld van de problematiek en kunt u gerichter zoeken naar de juiste ondersteuning.

De test is gemaakt voor iedereen die hooggevoelig of regelmatig overprikkeld zijn.. De hoogsensitiviteit zelftest is voor professionals, hulpverleners en burgers te gebruiken. De test is samengesteld uit ervaringen die zijn opgedaan als @ptss-coach .

Als u op 7 of meer vragen met ja kan beantwoorden, dan heeft u mogelijk last van een hoogsensitiviteit. Het is belangrijk u dit verder laat onderzoeken, om de klachten te kunnen verminderen. Print deze pagina uit en neem deze mee, naar uw huisarts en vraag een verwijzing voor ondersteuning.

Gedrag

 1. Bent u snel geprikkeld door geur en/of geluiden? Schik u regelmatig? Heeft u last van kleding zit te strak of niet goed?
 2. Vermijd u plekken doordat er veel prikkels zijn?
 3. Heeft u regelmatig conflicten met andere?
 4. Heeft u moeite van een vaste ritme? Heeft u moeite met het aanbrengen van structuur? Heeft u moeite met het plannen van zaken?
 5. Heeft u moeite met veranderingen?
 6. Bent uw kieskeurig?

Gedachten

 1. Bent u een beelddenker?

Gevoel

 1. Voelt u sfeer en emoties erg goed aan?
 2. Ervaart u stemmingen van u zelf als van andere erg sterk?
 3. Bent u regelmatig overprikkeld?
 4. Kost het u veel tijd en energie om de rust te vinden?
 5. Heeft u meer last van stress, angst, paniek?
 6. Bent u oververmoeid? Slaapt u minder goed? Heeft u slaapproblematiek?
 7. Heeft u regelmatig last van hoofdpijn of van uw darmen?

 


E-GGZ

E-GGZ

Welkom op het profiel van GGZ. GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg. Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en al het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar ik over schrijf zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.