hooggevoelig geur

Geur overgevoeligheid

Wat is het?

Sommige mensen kunnen heel heftig reageren op een bepaalde geur, ze krijgen bijvoorbeeld extra stress of hoofdpijn klachten. De geur is een trigger, deze geur zal de persoon aan iets leuks van de persoon laten denken. Doordat de persoon op een bepaald moment dit heeft geroken, zal de persoon worden herinnerd aan iets leuks. De geur zal een persoon beter laten voelen, vrolijk, blij en de persoon voelt zich even meer gelukkig.Zorg dat u meer positieve triggers krijgt. Een persoon heeft altijd dezelfde parfum op. De is een bekende geur en zorgt voor een goed gevoel. Door de geur te ruiken heeft u even de gedachten aan een bepaald persoon en aan leuke momenten met de persoon. Wanneer een persoon deze geur ruikt word hij herinnerd aan deze persoon en zal een moment even in gedachten raken en denken aan de persoon en de momenten.

Hoe kan het dat een persoon bij een bepaalde geur, word herinnerd aan een bepaalde gebeurtenis? Dit heeft verschillende redenen, maar een trigger zorgt dat de gebeurtenis naar boven komt. Deze trigger kan positief of negatief zijn, dit ligt eraan wanneer de geur geroken is en wat erop dat moment de gebeurtenis was. De trigger heeft een gebeurtenis opgeslagen die in directe verbinding staat met een geur. De hersenen maken van alle gebeurtenissen plaatjes of filmpjes, dus alle gebeurtenissen worden opgeslagen, zowel de negatieve als de positieve. De beelden worden opgeroepen als personen iets mee maken wat lijkt op de gebeurtenis of bij een bepaalde geur of geluid. In een kort moment zie u een beeld of een filmpje of zijn er gedachten aan zoals het toen is gebeurt. Hierdoor gaat u zich blij of vrolijk voelen of juist het omgedraaide.

Elk persoon heeft positieve en negatieve triggers, hoe gezonder een persoon, hoe meer balans er is in de triggers, hoe zieker een persoon hoe meer last hij heeft van de triggers en hoe minder balans er is. De geur is een trigger voor de personen, deze is negatief. Wanneer iemand een geur ruikt bij een nare gebeurtenis blijft de geur een herkenbare geur en deze geur staat direct verbonden met de gebeurtenis, de persoon gaat zich naar voelen, negatief denken en voelt is verdrietig of voelt zich ellendig.

Een persoon is overleden, op de dag van de begrafenis, word er in de kerk wier rook gebrand, de geur word geassocieerd met de overleden persoon. De volgende keer dat de persoon in die kerk komt en de wier rook word opnieuw gebrand dan is een directe verbinding met de overleden persoon. De geur van deze wier rook is een sterke aparte speciale geur, die geur vergeet de persoon niet, iedere keer dat de persoon dit ruikt, zal het terug denken aan de gebeurtenis.

In het ziekenhuis hangt vaak een speciale geur. Wanneer een persoon in het ziekenhuis ligt en de naasten komen op bezoek, ruikt de persoon deze geur. De volgende keer zal de persoon, dat de persoon in het ziekenhuis is en deze geur ruikt, word de persoon herinnerd aan de gebeurtenis van de persoon die in het ziekenhuis lag.

Wanneer uw voetbal team speelt en het heeft de wedstrijd verloren, de volgende wedstrijd tegen deze club zal u eerst een herinnering geven van de eerste wedstrijd. Omdat deze verloren is, gaat u anders het veld op.

👤

PTSS e-coach en trauma coach
Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met een (MC) PTSS, chronische stress en vermoeidheid en in stemmingswisselingen. Ik reik vaardigheden aan en geef tips zodat u beter kunt leren omgaan met een (MC) PTSS. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van stress en traumatische ervaringen. In mijn leven heb ik vele traumatische gebeurtenissen meegemaakt en diverse bijna doodervaringen gehad. Door de ervaringen heb ik vele depressie gehad en heb ik chronische stress en vermoeidheid opgelopen.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.