hooggevoelig geur

Geur overgevoeligheid

Wat is het?

Sommige mensen kunnen heel heftig reageren op een bepaalde geur, ze krijgen bijvoorbeeld extra stress of hoofdpijn klachten. De geur is een trigger, deze geur zal de persoon aan iets leuks van de persoon laten denken. Doordat de persoon op een bepaald moment dit heeft geroken, zal de persoon worden herinnerd aan iets leuks. De geur zal een persoon beter laten voelen, vrolijk, blij en de persoon voelt zich even meer gelukkig.Zorg dat u meer positieve triggers krijgt. Een persoon heeft altijd dezelfde parfum op. De is een bekende geur en zorgt voor een goed gevoel. Door de geur te ruiken heeft u even de gedachten aan een bepaald persoon en aan leuke momenten met de persoon. Wanneer een persoon deze geur ruikt word hij herinnerd aan deze persoon en zal een moment even in gedachten raken en denken aan de persoon en de momenten.

Hoe kan het dat een persoon bij een bepaalde geur, word herinnerd aan een bepaalde gebeurtenis? Dit heeft verschillende redenen, maar een trigger zorgt dat de gebeurtenis naar boven komt. Deze trigger kan positief of negatief zijn, dit ligt eraan wanneer de geur geroken is en wat erop dat moment de gebeurtenis was. De trigger heeft een gebeurtenis opgeslagen die in directe verbinding staat met een geur. De hersenen maken van alle gebeurtenissen plaatjes of filmpjes, dus alle gebeurtenissen worden opgeslagen, zowel de negatieve als de positieve. De beelden worden opgeroepen als personen iets mee maken wat lijkt op de gebeurtenis of bij een bepaalde geur of geluid. In een kort moment zie u een beeld of een filmpje of zijn er gedachten aan zoals het toen is gebeurt. Hierdoor gaat u zich blij of vrolijk voelen of juist het omgedraaide.

Elk persoon heeft positieve en negatieve triggers, hoe gezonder een persoon, hoe meer balans er is in de triggers, hoe zieker een persoon hoe meer last hij heeft van de triggers en hoe minder balans er is. De geur is een trigger voor de personen, deze is negatief. Wanneer iemand een geur ruikt bij een nare gebeurtenis blijft de geur een herkenbare geur en deze geur staat direct verbonden met de gebeurtenis, de persoon gaat zich naar voelen, negatief denken en voelt is verdrietig of voelt zich ellendig.

Een persoon is overleden, op de dag van de begrafenis, word er in de kerk wier rook gebrand, de geur word geassocieerd met de overleden persoon. De volgende keer dat de persoon in die kerk komt en de wier rook word opnieuw gebrand dan is een directe verbinding met de overleden persoon. De geur van deze wier rook is een sterke aparte speciale geur, die geur vergeet de persoon niet, iedere keer dat de persoon dit ruikt, zal het terug denken aan de gebeurtenis.

In het ziekenhuis hangt vaak een speciale geur. Wanneer een persoon in het ziekenhuis ligt en de naasten komen op bezoek, ruikt de persoon deze geur. De volgende keer zal de persoon, dat de persoon in het ziekenhuis is en deze geur ruikt, word de persoon herinnerd aan de gebeurtenis van de persoon die in het ziekenhuis lag.

Wanneer uw voetbal team speelt en het heeft de wedstrijd verloren, de volgende wedstrijd tegen deze club zal u eerst een herinnering geven van de eerste wedstrijd. Omdat deze verloren is, gaat u anders het veld op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.