Hoelang van te voren kan je huurtoeslag aanvragen?

Ik krijgt 1 december de sleutel van mijn nieuwe huis. Ik heb recht op huurtoeslag volgens de website. Kan ik dan nu mijn toeslag aanvragen?

Wat is het?

Het zo makkelijk zijn als u een formulier invult en per 1 december kan laten in gaan. Bij de belastingdienst is dut niet mogelijk omdat u niet woonachtig bent op het adres. Dan zou u een huurtoeslag aanvragen op een adres waar u niet woont en nog geen huur voor aanvraagt. Dan zou het mogelijk zijn voor meerdere huizen huurtoeslag aan te vragen.

De huurtoeslag kunt u aanvragen als u bent ingeschreven bij de gemeente op het adres waar u huurtoeslag voor gaat ontvangen en u de sleutel heeft van uw huis. De toeslag kunt u niet van te voren aanvragen, voor een huis dat u nog niet heeft. De eerste maand huur van uw nieuwe woning is zonder huurtoeslag.

Zo begint u:

Stap 1 inschrijven gemeente op nieuwe adres op 30 november.

Stap 2 aanvraag huurtoeslag kunt u doen op 1 december. Dan duurt het 6 weken voor de belastingdienst het goedkeurt en ontvangt u met terugwerkende kracht de huurtoeslag per 1 december.

Stap 3 Staat u later in geschreven bij de gemeente, als 1 december dan start de huurtoeslag in januari. De huurtoeslag gaat iedere eerste van de maand in.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan weet u welke stappen u kunt nemen voor de huurtoeslag.

Tips:

  • Schrijf de datums op in uw agenda. Het belangrijk dit op deze dagen te doen anders mist u een maand huurtoeslag.