Hoelang van te voren kan je huurtoeslag aanvragen?

Ik krijgt 1 december de sleutel van mijn nieuwe huis. Ik heb recht op huurtoeslag volgens de website. Kan ik dan nu mijn toeslag aanvragen?

Wat is het?

Het zo makkelijk zijn als u een formulier invult en per 1 december kan laten in gaan. Bij de belastingdienst is dut niet mogelijk omdat u niet woonachtig bent op het adres. Dan zou u een huurtoeslag aanvragen op een adres waar u niet woont en nog geen huur voor aanvraagt. Dan zou het mogelijk zijn voor meerdere huizen huurtoeslag aan te vragen.

De huurtoeslag kunt u aanvragen als u bent ingeschreven bij de gemeente op het adres waar u huurtoeslag voor gaat ontvangen en u de sleutel heeft van uw huis. De toeslag kunt u niet van te voren aanvragen, voor een huis dat u nog niet heeft. De eerste maand huur van uw nieuwe woning is zonder huurtoeslag.

Zo begint u:

Stap 1 inschrijven gemeente op nieuwe adres op 30 november.

Stap 2 aanvraag huurtoeslag kunt u doen op 1 december. Dan duurt het 6 weken voor de belastingdienst het goedkeurt en ontvangt u met terugwerkende kracht de huurtoeslag per 1 december.

Stap 3 Staat u later in geschreven bij de gemeente, als 1 december dan start de huurtoeslag in januari. De huurtoeslag gaat iedere eerste van de maand in.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan weet u welke stappen u kunt nemen voor de huurtoeslag.

Tips:

  • Schrijf de datums op in uw agenda. Het belangrijk dit op deze dagen te doen anders mist u een maand huurtoeslag.

ilona

ilona

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.