Hoe voorkomt u dat uw kind verdwaalt?

Hoe voorkom je dat je kind verdwaalt?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: 20 seconde afgeleid zijn is al voldoende. plots ziet u uw kind niet meer. Het belangrijkste wanneer u kind kwijt is om zelf als ouder zo rustig mogelijk te blijven.

Ga je met je kind op of naar een evenement?

De kleding

Kleed uw kind met felle kleurtjes zodat het goed zichtbaar is of laat u kind iets dragen waaraan u uw kind kunt herkennen zoals een grote strik in het haar. Laat u kind een armbandje of badge dragen met uw mobiele nummer op of schrijf het nummer op de arm of shirt van uw kind.

Vaste ontmoetingsplek

Spreek met uw kind een ontmoetingsplek af, grote boom of standbeeld…. voor het geval u elkaar uit het oog verliest. Wist je dat er langs de Nederlandse kust verschillende strandpalen van Dick Bruna staan? Zeg tegen uw kind dat als hij de ontmoetingsplaats is vergeten, hij beter ter plaatse blijft en u hem zal zoeken. Vertel uw kind dat het altijd een persoon in uniform mag aanspreken (politieagent) of dat het naar een restaurant gaat en daar hulp vraagt.

Geef u kind een mobiel mee ook al is uw kind erg jong.

Leg u kind uit hoe het u een sms kan versturen. Stel een standaard sms in met help. Daarna kunt u hem bellen of doe dit direct. Installeer de app Life360 dit is een mobiele app waarmee u de locatie van bijvoorbeeld uw kind kunt volgen. De Life360 app, een smartphone en GPS, meer heeft u niet nodig. Deze app is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows.

Zorg dat uw mobiele telefoon is opgeladen en check of u voldoende bereik heeft.

Laat u niet teveel afleiden door elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en portable games; zorg dat altijd 1 ouder/begeleider permanent van dichtbij toezicht houdt. Spreek een verantwoordelijke aan om te helpen uitkijken. Zoek kort maar intensief: duurt het te lang, ga naar de politie.

Blijf koel en rustig

Houd je hoofd koel, neem van te voren een stappenplan door hoe u het gaat aanpakken wanneer u uw kind kwijt bent. Dit kan een paniek bui voorkomen. Ga naar de plek waar u met uw kind hebt afgesproken of keer loop het stuk terug tot het punt waar uw kind bent kwijt geraakt. Denk als uw kind, waar zou uw kind naar toegaan? Speelgoedwinkel? Speelplaats?

Kinderen kwijtraken op het strand….De nachtmerie van iedere ouder /verzorger!

Markeer de plek waar u zit (parasol, vlaggetje). Kinderen lopen in de meeste gevalen met de wind mee (zand in hun ogen vinden ze vervelend). Spreek duidelijk met elkaar af wie er op de kinderen let (ga er niet van uit dat de ander dat wel doet). Schrijf met watervaste stift uw 06-nummer op de arm van het kind (kan ook een armbandje zijn en er zijn zelfs bedrijven die de naam + 06- nummer op badkleding bedrukt)

Schrijf niet de naam van uw kind op met als reden dat iemand met verkeerde bedoelingen je kind bij zijn/ haar naam kan aanspreken. Hierdoor kan het kind de persoon eerder vertrouwen of denken dat zijn/ haar ouders die persoon kennen. Een geheim paswoord. Als er wat gebeurt en een andere zou uw kind ophalen moet die eerst dat woord kennen van ons.

Onderstaande via video heeft een aantal tips van amber alert voor het voorkomen van kinderen die verdwalen op vakantie.

Ik wens u een fijne dag aan het strand:)

Online opvoedadvies :)

Profielfoto van PTSS online coach

Over PTSS online coach

Als PTSS expert heb ik, bijna 10 jaar ervaring op het gebied van problematiek rond om psychische en stressgerelateerde klachten. Thema's die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld slaapproblemen, herkennen en het omgaan met emoties, triggers en gevoelens, gedachtepatronen, vertrouwen en wantrouwen, omgaan met diagnose en naasten en schuld en schuldenproblematiek. Door u klachten beter te begrijpen, krijgt u er meer grip op. Leren accepteren en veranderen komt ook regelmatige aan de orde. Hiervan leert u technieken en om bepaalde klachten te verminderen of er beter mee om te gaan, bijvoorbeeld met nachtmerries en flashbacks, stemmingswisselingen Daarnaast geef ik als ontspanningscoach handige tips en adviezen om simpel met korte oefeningen te ontspannen. Als stresscoach geef ik u advies bij het in balans brengen en houden van uw stress. De PTSS coach kan u ondersteunen bij autisme, ADHD, hoogsensitiviteit, burn-out, bordeliner, PTSS door middel van de groep stresscoach kunt u, uw vragen stellen en chatten of u kunt een dm sturen.

Geef een reactie