Hoe schrijf ik een goede uitnodiging om te linken?

Een goed uitnodiging is een korte uitleg over u zelf en over waarom u bij het bedrijf wilt werken, schrijf dit bij uw cv en voeg deze bij uw sollicitatie. Het schrijven van een uitnodiging is hetzelfde als het schrijven van een motivatiebrief of sollicitatiebrief.

  • Zet in u connectieverzoek, op welke functie u gesolliciteerd heeft, en vermeldt dat u graag op de hoogte blijft van ontwikkelingen, via interessante updates van het bedrijf. Via de link solliciteren op de bedrijfswebsite, gaat u naar website van de vacature, vaak komt u op een contact formulier.
  • Schrijf in het kort altijd een duidelijke motivatie waarom u bij het bedrijf wilt werken en wat u meerwaarde zou zijn al u word aangenomen. Voeg altijd u cv bij.
  • Wanneer u een vacature aanklikt dan hoeft u alleen maar het formulier te versturen. Een bedrijf zal niet ingaan op zo’n verzoek wanneer hij alleen een mailadres en naam weet (uw gegevens op uw profiel).
  • Besteed aandacht aan de sollicitatie. Veel achter elkaar solliciteren op bovenstaande manier lost niks op, beter is minder solliciteren, maar gemotiveerd. Voordat u het formulier verstuurd controleer op het vinkje volgen aan staat.

Hoe kan ik gebruik maken van groepen/discussies/polls/events

Het promoten van uzelf, zoals op alle sociaal media heeft ook Linkedin een tijdlijn bij uw profiel. Hier kunt u informatie plaatsen over uw vakgebied, uw functie, het gene wat u zoekt en eventueel een link plaatsen naar uw website.

  1. Zorg ervoor dat deze een toegevoegde waarde heeft voor uw profiel.
  2. Ga via zoeken opzoek naar profielen die passen bij uw vakgebied of interesse. Door de juiste groepen te gaan volgen kunt u meer van uw zelf laten zien.
  3. Stel vragen in de groepen, wees behulpzaam als mensen vragen hebben, laat zien wat u weet van uw vakgebied. Hierdoor zullen de zoek opdrachten naar uw profiel vergroten.