Hoe lang is het gekookt ei buiten de koelkast houdbaar?

Wat is het?

Gekookte eieren worden bewaard in de koelkast, het beste is om ze in een bakje met water te zetten. Een ongepeld hardgekookt ei kunt u 4 tot 7 dagen bewaren. Een gepeld hardgekookt ei bewaart u maximaal 1 week. Het is niet aan te raden een ei buiten de koelkast te bewaren als deze al is gekookt.

Zo begint u:

Stap 1 Pel uw ei en snij het door midden, hoe ziet de dooier eruit. Als deze blauw grijs word is deze niet meer goed. Ruik aan het ei of het nog normaal ruikt.

Stap 2 Het is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het is hoe korter u het ei nog kunt gebruiken. Bij een temperatuur van rond de 15 graden is het ongeveer 1 of 2 dagen buiten de koelkast goed.

Stap 3 Hoe bewaart u het buiten de koelkast? Gewoon op het aanrecht of in het water? Als ze op het aanrecht liggen is de kans groter dat hij sneller bederft.

Stap 4 Is het ei al gepeld of nog met schil? Een ei zonder schil gaat vaak langer mee.

Stap 5 Kook een ei met zout, hiermee verlengt u de tijd, ook buiten de koelkast.

Het verwachte resultaat:

Na het stappenplan heeft u een duidelijk beeld hoe lang u een ei kunt bewaren buiten de koelkast.

Waarschuwingen:

  • Vertrouwd u niet, gooi het dan weg.

 

 

Gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde balans tussen lichaam en geest. De voedingscoach geeft u tips en informatie over gezond voeding en beweging.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.