Hoe laat ik mijn website hoger ranken in Google?

De afbeelding is genomen op 19-3-2018

Zoekresultaten in Google

Wat is het?

De zoekresultaten geven uw website weer. Deze worden gevonden door een bot van Google die bij regelmatig updaten dagelijks op uw website is.

De zoekresultaten zijn erg belangrijk voor bezoekers te krijgen naar uw website. Staat er niet wat een bezoeker wil weten dan klik deze verder. Elke bezoeker op uw website kan een klant worden.

Wanneer u de naam van de website in toets in Google krijgt u het resultaat als hiernaast of alleen het bovenste stukje. In de afbeelding staan 11 linken naar de website.

Hoe kan het dat er soms alleen de bedrijfswebsite er staat en soms met zoveel afbeeldingen? Dit heeft te maken met de update’s op de website en of u veel pagina’s heeft verwijderd. Hoe meer uw website hetzelfde blijft in structuur, hoe meer de linken in Google blijven staan. Hoe meer Google de linken moet veranderen hoe minder linken er in de zoekresultaten worden weergegeven.

Zo begint u:

Stap 1 Google zoek altijd op een website naar vaste pagina’s, zoals contact, de over ons pagina en profielen. Deze worden vaak als eerste onder de bedrijfsnaam geplaatst. De andere artikelen zijn vaak de nieuwste of de artikelen die het meest gelezen worden. De tekst onder het eerste stukje is het laatst geplaatste artikel, deze wisselt iedere keer als u een blog plaatst. De teksten zijn er belangrijk of een website wel of niet goed vindbaar is. Lees hierover meer in Zo scoort uw blog in Google

Stap 2 Een website moet uniek zijn in teksten en uiterlijk en een logo, een unieke domeinnaam, artikelen hebben aparte eisen. Een korte domeinnaam komt vaker hoger in de zoekmachine. De domein moet erg duidelijk zijn, dat het direct makkelijk te onthouden is en duidelijk weergeeft wie of wat het is. Achter de bedrijfsnaam staat het onderwerp van de website. Zorg dat deze kort bondig en zeer duidelijk is. De bezoeker weet direct wat ze op uw website kunnen vinden.

Een website behoord keywoorden over de website te bevatten, deze kunt u in de ondertitel zetten of als u seo plugin bij de instellingen van de website. Op welke keywoorden wilt u ranken? Zoek de woorden die hierbij horen op. Schrijf over deze woorden artikelen, zoekwoord of gebruik deze woorden regelmatig. Maak een plan voor welke woorden belangrijk zijn voor uw website, hoe beter u de woorden kiest, hoe gerichter u bezoekers/klanten zijn.

Stap  3 Een website komt hoger in de zoekmachine als deze veel linken en bezoekers heeft. Het aantal bezoekers van uw website kunt u stimuleren door een mailinglist of door nieuwsbrief of abonnees voor de blog. Door actief te zijn op sociaal media krijgt u meer volgers die de bekendheid van de website vergroten. Vraag andere websites om een review te schrijven over uw bedrijf of een aanbeveling.

Stap 4 Door te gaan bloggen over een vast onderwerp krijgt u meer linken online, hierdoor heeft u meer kansen gevonden te worden. Een bedrijfswebsite met alleen 5 pagina’s word vaak alleen gevonden op de functie van de persoon of op de bedrijfsnaam. Hierdoor is de kans klein dat uw website gevonden word. Zorg ervoor dat u bloggen relevant zijn en in een uniek style is geschreven.

Stap 5 zorg dat de html van de website klopt op elke pagina. Soms kan het zijn dat er een <div> te veel staat, hierdoor klopt heel de lay-out van de website niet en kan google de pagina minder goed inlezen.

Stap 6 Ruim regelmatig uw website op, zoals activiteiten die al zijn geweest, kunnen worden verwijderd. Zorg dat u de laatste update van de plugin installeert, dit houd uw website up to date en hierdoor kan google uw website als veilig beschouwen.

Het verwachte resultaat:

Het stappenplan geeft u een idee hoe u makkelijk uw website hoger kunt laten ranken in de zoekmachines

Tips:

  • Een website die ouder is, gaat voor website die net zijn opgezet. Een website moet zich vaak eerst bewijzen voor het goed gaat ranken.

Waarschuwingen:

  • Verwacht niet te veel de eerste maanden van uw website. De website kunt u vergelijken met een boom in de woestijn u zult eerst deze moeten vinden. Het internet is groot en de kans dat u in de eerste maanden gelijk een goed lopende website is bijna niet mogelijk. Een website gaat meestal naar 3 of 4 jaar goed lopen.