Hoe kan ik impulsaankopen bij online shoppen verminderen?

Wat is het?

Er worden meer impulsaankopen gedaan winkel dan in een webshop. In een winkel zijn meer verleiders bij de kassa aanwezig. Bij online aankopen worden impulsaankopen gestimuleerd door reclame, gerelateerde producten en u net voor het afronden van uw bestelling. Van alle aankopen in de supermarkt zijn 87% aankopen van snoep.

Zo begint u:

Stap 1 Het shoppen van boodschappen online zorgt vaak voor grote impulsaankopen, ja dit kan ik wel bestellen of laat ik dit ook gelijk mee bestellen. Wanneer u online aan het shoppen bent, kan het zijn dat u te lang aan het zoeken bent en eigen het hele internet wilt leeg kopen. Het is verstandig even afstand te nemen en dan blijkt later vaak dat u spullen heeft willen bestellen die niet nodig waren. Maak van uw aankopen een bladwijzer en bekijk deze de volgende dag.

Stap 2 Maak voor online boodschappen, net als voor gewone boodschappen, een boodschappenlijst. Door het opschrijven van de producten die u echt nodig heeft en u te houden aan de lijst en u niet te laten verleiden door reclames en of aanbiedingen, kunt u het bedrag van de impulsaankopen verminderen. Bedenk u van te voren wat u graag zou willen kopen en welk budget u hieraan wilt uitgeven. Stel een budget in een maximaal bedrag dat u kan en mag uitgeven deze dag.

Stap 3 Maak u bewust van het bedrag dat u uitgeeft aan online aankopen. Maak een overzicht van de aankopen. Waren deze allemaal nodig? Welke aankopen waren eigenlijk niet nodig? Waarom heeft u het toch gekocht? Plan een vast bedrag wat u mag uitgeven aan online aankopen. Negeer reclame. Vergelijk prijzen. Koop alleen wat u nodig heeft.

Stap 4 Reclame of website met lage prijzen zijn aantrekkelijk voor een koper. Of bijvoorbeeld 70% korting. De kans is groot dat mensen klikken kijken en kopen. Maar zijn deze prijzen echt goedkoop? Klopt de prijs wel met het product? Kies een aantal websites die betrouwbaar zijn en waar uw veilig tegen een lage prijs aankopen kan doen.

Reclame op sociaal media worden afgestemd door middel van een cookie, verwijder deze elke dag.

Stap 5 Bij het afrekenen van een product worden vaak andere artikelen getoond, die er bij horen, bij passen of handig zijn. Deze stimuleren om deze aan te klikken en als nog mee te bestellen. Bekijk of u het echt nodig heeft, heeft u het niet thuis liggen of is het ergens anders niet goedkoper? Dit is hetzelfde als de Mars en andere snoep bij de kassa in een supermarkt.

Bekijk uw aankoop overzicht altijd goed na, heeft u alles besteld? Meestal kunt het niet meer wijzigen na betaling. Dan moet u een nieuwe bestelling met nieuwe verzendkosten doen.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een goed beeld hoe u impulsaankopen online kunt verminderen.

Tips:

  • Doe aankopen na een maaltijd.
  • lees altijd de algemene voorwaarden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.