Hoe kan ik impulsaankopen bij dagjes weg verminderen?

Wat is het?

Een dagje uit is vaak een dure kosten post. Bij een dag uit bent u al snel €100,- kwijt en dan heeft u nog niet veel gedaan. Vaak is dit bedrag voor een gezin alleen de entree.

Zo begint u:

Stap 1 Beter kunt u op een rustige dag elders in het jaar gaan, dan op feestdagen. Door de drukke bent u eerder geneigd of wanneer u gestrest bent of onnodig lang in de winkel blijft of vermoeid bent is de kans groot dat u impulsaankopen gaat doen en daarmee onnodige boodschappen in huis haalt.

Stap 2 Wees alert op verleiders, de sfeer van de woonboulevard is vaak een reden om inkopen te doen. Bijvoorbeeld het is gezellig en veel mensen lopen met een tas. De verleiding is dan groot om zelf ook iets te kopen al is het maar iets kleins. Bij een dagje uit is het vaak ook een ijsje, een maaltijd en wat te drinken onderweg. Op pretparken zijn eetgelegenheden vaak duurder dan in een gewone winkelstraat.

Stap 3 Koopt u kaartjes online, koop deze bij een betrouwbare website. Weet zeker dat het geldige kaartjes zijn. Bestel ze bij voorkeur via website van evenement. Spaar mee met acties van supermarkten. Zijn er aanbiedingen voor kaartjes? Hoe ziet de website eruit? Is het wel betrouwbaar? Waarom verkoop iemand de kaartjes?

Stap 4 Maak een budgetplan van de kosten van de dag.

  1. Neem alleen dit bedrag mee. Door u u te houden aan een vast staand bedrag bent u minder geneigd impulsaankopen te doen.
  2. Plan ook eet momenten in, waar wilt u gaan en wat gaat u eten? Gaat u het kopen of neemt u het mee?
  3. Ach het is een dagje uit dat moet kunnen? Het moet wel gezellig blijven. Wat voor een dagje uit gaat u? Is het u alleen of met het gehele gezin? Hoeveel extra gaat dit kosten? En hoe vaak mag het?

Stap 5 Geuren kunnen u verleiden tot een aankoop. Bijvoorbeeld bij net gebakken brood of een lekkere geur uit een restaurant. Als u bent door gelopen, dan krijgt u later zin om te gaan te eten. Eet goed voor u vertrek dit kan een maaltijd onderweg besparen en kunt u de geur beter weerstaan.

Stap 6 Wees bestendig tegen souvenirs winkels. Deze producten zijn vaak erg duur en vaak gaan ze snel stuk. Voor €10,- is er weinig te koop.  Zo ook bij de foto bij een attractie of in het park, deze zijn vaak erg duur en regelmatig aankoop verplicht. Maak een mooie foto van de dag uit, zo beleeft u de dag vaker, dan aan het gekochte product.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld wat u kunt doen bij impulsaankopen bij een dag je uit.