Hoe kan ik impulsaankopen bij aanbiedingen en korting verminderen?

Wat is het?

Impulsaankopen bij aanbiedingen en korting. Kortingen of acties hebben een aantrekkingskracht om het te kopen. Doordat de prijs erg laag is de kans op impulsaankopen groter en uw budget gaat er snel door heen. Wanneer de speciale actie te mooi voor woorden is, dan zijn er vaak kleine letters, (algemene voorwaarden) lees deze goed voor u besluit te kopen.

Zo begint u:

Stap 1 Is het product echt goedkoper? Als u het zou kopen in een andere winkel hoe duurder bent u uit? De prijzen van voor worden vaak veranderd om te laten lijken dat de korting hoger is. Vergelijk zoveel mogelijk de prijzen online, let hier ook op de verzendkosten en de eventuele aansluitingskosten.

Stap 2 Hoe lang duurt de aanbieding? Heeft u het per direct nodig? Denk er nog een keer over na voor u het aanschaft. De meeste producten zijn de week erop in een andere winkel in de aanbieding. Koop alleen nieuwe producten als het vervangen moet worden.

Stap 3 Ga niet in op verkoop aan de deur of buiten op bijvoorbeeld het winkelcentrum. De persoon wilt u overtuigen dat het product het beste is. Hierdoor word u beïnvloed om het product te nemen en zeker als u er een gratis smartphone oor krijgt of een tablet. Op deze manier heeft u niet de kleine letters gelezen, die de voorwaarden zijn voor het gratis product. De verkoper verteld niet alles. Vaak zit u voor lange tijd vast aan een abonnement of word overgezet van energie bij een buitenlands bedrijf. Wilt u iets aanschaffen, neem er de tijd voor en lees goed de voorwaarden bij voorkeur op een zondag middag thuis.

Stap 4 Kopen op afbetaling. Probeer actie als nu kopen en in … jaar betalen te vermijden. Dit is uit eindelijk duur koop. Op de prijs komt al die jaren rente en u betaald dus meer terug dan uw product heeft gekost. Ook kan het zijn dat het product al kapot is voor u klaar bent met afbetalen. Probeer actie als nu kopen en in … jaar betalen te vermijden. Dit is uit eindelijk duur koop. Op de prijs komt al die jaren rente en u betaald dus meer terug dan uw product heeft gekost. Ook kan het zijn dat het product al kapot is voor u klaar bent met afbetalen.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een idee wat u kunt doen aan impulsaankopen bij aanbiedingen.

Tips:

  • Negeer reclame op tv en sociaal media, kijk alleen als u het nodig heeft.

Boekhouder ilona

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.