Hoe kan ik gebruik maken van groepen/ discussies/ polls/ events

Het promoten van uzelf, zoals op alle sociaal media heeft ook Linkedin een tijdlijn bij uw profiel. Hier kunt u informatie plaatsen over uw vakgebied, uw functie, het gene wat u zoekt en eventueel een link plaatsen naar uw website.

  1. Zorg ervoor dat deze een toegevoegde waarde heeft voor uw profiel.
  2. Ga via zoeken opzoek naar profielen die passen bij uw vakgebied of interesse. Door de juiste groepen te gaan volgen kunt u meer van uw zelf laten zien.
  3. Stel vragen in de groepen, wees behulpzaam als mensen vragen hebben, laat zien wat u weet van uw vakgebied. Hierdoor zullen de zoek opdrachten naar uw profiel vergroten.

Bent u in staat om iemand binnen één minuut te overtuigen van uw kunnen? Wat weet ik van het bedrijf waar ik wil gaan werken? Hoeveel mensen werken er? Wat voor bedrijf is het? Wat is de geschiedenis van het bedrijf? Waarom wilt u hier komen werken, wat lijkt u leuk aan de functie? Waar bent u toe bereid/ wat heeft u over voor de functie? Kunt u zo de antwoorden opgeven? Wist u dat u drie keer zoveel kans heeft om aangenomen te worden, als u uw sollicitatiegesprek perfect voorbereidt? De eerste 3 seconden zijn cruciaal! En dan heeft u nog geen woord gezegd…

Een eerste indruk wordt voor maar 7% bepaald door wat je daadwerkelijk zegt. 38% wordt bepaald door de manier hoe je iets zegt. De overige 55% wordt bepaald door de manier waarop je je kleedt, gedraagt en binnen komt.

Een sollicitatiegesprek is een kennismaking met uw nieuwe werkgever, om het bedrijf beter te leren kennen en om de mogelijkheden om er te komen werken te bespreken. Natuurlijk wil u uwzelf zo goed mogelijk presenteren tegenover uw toekomstige werkgever, maar iedereen heeft ook zwaktes. Dit weet ook uw toekomstige werkgever. Wees hier daarom eerlijk over en denk na hoe ju uw zwaktes om kan zetten in sterke punten. solliciteren is net ondernemen, zonder een plan of doelstelling weet u niet waar u naar toe gaat.

Neem een kopie van uw cv mee naar het sollicitatiegesprek Om uw nieuwe werkgever te laten zien dat u zich goed heeft voorbereid op het gesprek kunt u een kopie van uw cv en sollicitatiebrief meenemen. Soms heeft uw nieuwe werkgever uw cv niet bij de hand. Om aan te tonen dat u bepaalde diploma’s, werkervaring heeft kunt u een diploma map en portfolio meenemen naar het gesprek.

Hoe wilt u dat uw eerste indruk is op uw nieuwe werkgever? Zorg dat uw kleding bij het bedrijf past. Zorg ervoor dat u kleding is aangepast op het bedrijf waar u gaat solliciteren zoals gaat u bijvoorbeeld niet solliciteren bij een advocaten kantoor in korte broek en slipper of als u gaat solliciteren in voor een functie als inpakker is het vreemd als u aankomt in een 3 delig pak. Dan weet u van te voren dat het weinig gaat worden. Kies bij voorkeur kleding waar u zich fijn en prettig in voelt. Kiest u kleding die u eigenlijk nooit aan heeft dan zit u minder op uw gemak in een gesprek. Zorg ervoor dat u kleding en kapsel er representatief uitzien. Zorg dat de kleding die ju draagt passend is, bij het bedrijf. Kleding die eigenlijk te klein is, of juist veel te groot of te strak geeft een verkeerde eerste indruk en het ziet er onverzorgd uit. Bekijk hiervoor de website en lees de over ons pagina.

Sieraden Net als bij kleding heb je ook bij sieraden dat te veel, te groot of te kleurrijk een verkeerde indruk geeft. Te veel sieraden lijden af van uw eigen persoon en wat u wilt zeggen zoals bijvoorbeeld bij grote gouden kettingen. Bedenk hou u wilt overkomen, wanneer u besluit sieraden te dragen tijdens het sollicitatiegesprek, is dit meer voor een zaterdagavond of pas het zo bij het bedrijf. Beperk dan ook het aantal sieraden dat je draagt tijdens een sollicitatiegesprek. In veel bedrijven is het dragen van sieraden niet toegestaan op de werkvloer.

Vragen stellen Hoe meer vragen u stelt over het bedrijf en over uw functie, hoe meer geïnteresseerd dit overkomt. Wacht niet tot het einde van het gesprek met het stellen van uw vragen, maar stel ze het hele gesprek door. Aan het einde van het gesprek kan het zijn dat u vragen vergeet te stellen en er eigenlijk geen tijd is voor een uitleg. Wilt u graag een bepaald brutoloon, ga dan in uw gesprek, altijd nog iets hoger zitten. Zo komt u uit eindelijk uit op het gemiddelde wat hoger is als het minimum.

Het sollicitatiegesprek geef een stevige handdruk bij binnenkomst gesprek. In een sollicitatie gesprek is het beantwoorden van de vragen net zo belangrijk als het goed luisteren. Door goed te luisteren kunt u vragen stellen die zinvolle en niet overbodige/dubbele zijn en u nieuwe informatie geven. Iedere sollicitant wil zich graag van zijn beste kant laten zien. Wees altijd eerlijk en geef naar waarheid antwoord op de vragen en niet een antwoord zoals u denk dat de werkgever het graag zou willen horen. Probeer zoveel mogelijk(verdiepende) vragen te stellen tijdens het gesprek word op prijs gesteld. Reageer niet alleen op vragen die u gesteld worden, maar vraag zelf ook door naar wat de functie inhoudt en van wat er van u word verwacht mocht u worden aangenomen.

Door actief deel te nemen aan het gesprek en vragen te stellen en door een actieve houding aan te nemen, laat u zien dat u gemotiveerd ben om aan de slag te gaan bij het bedrijf. Let op uw non verbale communicatie maak hierbij gebruik van veel oogcontact, dit is erg belangrijk tijdens de sollicitatie oogcontact maken zorgt ervoor dat u geïnteresseerd over komt. Wanneer u dit niet doet kan het zijn dat u word afgewezen. Zorg dat u het gehele gesprek oogcontact maakt met uw werkgever.

Vorige werkgevers In een sollicitatiegesprek word er gevraagd naar uw vorige werkgevers, hoe vond u het werkt, hoe lang heeft u er gewerkt, wat vond u wel leuk en wat niet? Probeer zoveel mogelijk positief of neutraal te blijven over uw vorige werknemers, door een negatief verhaal kan een werkgever gaan twijfelen aan uw verhaal, zie het als een nieuwe start en zeg er niet te veel over. Neem uw cv een paar keer door voordat u naar het gesprek gaat, dit zorgt ervoor dat u tijdens een gesprek uw CV duidelijk toe kan lichten.

Einde van het gesprek Hoe gaat het verder, komt er een 2de gesprek, welke vervolgstappen gaan er gezet worden? Vraag aan het einde van het nog even na wat de vervolgstappen zijn, soms het in het kort op. Is het besluit gevallen dat u niet de geschikte kandidaat bent, vraag dan altijd naar een reden waarom? Dit kan u helpen bij een volgende sollicitatie.

Wat ben ik verplicht te vertellen bij een sollicitatie? Voor uw toekomstige werkgever is het van belang om te weten of u de baan/functie kunt uit voeren. Alles wat met het uitoefenen van de functie bent u verplicht te vertellen. Het is wettelijk verboden naar uw gezondheid te vragen, ook in een vragenlijst of een sollicitatieformulier. Daarnaast bent u vrij hoeveel u erover gaat vertellen. De vragen van uw werkgever zult u naar waarheid moeten beantwoorden, daarin besluit u zelf of u iets over uw gezondheid zegt of niet. Wanneer u werkgever er later achter komt kan het wel zijn dat het uw baan kost.