Hoe begint ik een website als ervaringsdeskundige?

Ik wil graag mijn ervaringen met mijn diagnose delen op het internet zodat andere hier iets aan hebben. Hoe kan ik dit aanpakken?

Wat is het?

Iemand die leert in de praktijk weet vaak meer als in iemand in theorie. Het is erg belangrijk informatie uit de praktijk te delen voor andere maar ook voor uzelf. Door de ervaringen te delen verwerkt u al een deel van de ervaring. Door een oplossing te hebben gevonden heeft u advies en tips voor een ander persoon met hetzelfde probleem.

Als ervaringsdeskundige kunt een gediplomeerd hulpverlener zijn naar een cursus, dit word gevraagd bij een sollicitatie bij GGZ. Als ervaringsdeskundige zonder diploma kunt u uw ervaringen delen op het internet of in een praktijk. Van uw ervaringen kunnen andere weer leren, het wiel word niet opnieuw uitgevonden. Als ervaringsdeskundige herkent u de problematiek makkelijker als iemand uit de theorie, hierdoor is er sneller begrip voor de situatie en een mogelijke oplossing die kan werken.

Zo begint u:

Stap 1 Welke informatie wilt u delen? En wat wilt u niet delen? Hoe wilt u de informatie delen op de website door middel van een chat, blog , vlog? Denk na over een eerste opzet wat u op uw website wilt schrijven. Maak een startpagina die u voor elke pagina gaat gebruiken. Zo bevatten al uw teksten dezelfde onderdelen.

Stap 2 Wat is het doel van uw website? Wilt u mensen alleen adviseren met een blog of vlog of wilt u ook coachend helpen door een chat of huis bezoek? Maak een zin van uw doel en zet deze op een zichtbare plek boven aan de website.

Stap 3 Wat zijn de mogelijkheden? Word een blog met ervaringen die u heeft gehad of wilt u een kenniscentrum/platform? Wilt u een sociaal media stuk met profielen van bezoekers of kunnen ze enkel een reactie plaatsen? Gaat u alleen schrijven of kunnen andere ook op uw site schrijven?

Stap 4 Schrijf uw artikelen of verhalen 100% zelf, dit maakt u teksten uniek en hierdoor is uw website beter vindbaar. Kijk in de zoekwoorden van de website waar personen op zoeken en gebruik deze als inspiratie voor een blog. Schrijf duidelijke zoekwoorden die met het artikel te maken hebben gebruik er een paar niet meer dan 5 per artikel.

Stap 5 begin een website door aanschaf van een domeinnaam met hosting. Dit is een kleine investering per jaar. Een website werkt makkelijk en simpel in wordpress. Maak een opzet en start uw website. Zoek de plugins die u nodig heeft en download een achtergrond. Met buddypress kunt er een chat en groepen in zetten.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld wat u kunt doen als ervaringsdeskundige om een eigen website te beginnen.

Tips

  • Begin eerste een gratis website van wordpress om te weten of dit echt iets voor u is. Deze kunt u downloaden en uploaden in uw eigen nieuwe website.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.