Hitteplan

1 Wat is het?

Een tropische dag of hittedag is een dag waarop de maximumtemperatuur, gemeten is van 30 °C of hoger.

Risicogroepen voor uitdroging zijn baby’s, kinderen en ouderen. Bij ouderen of bejaarden is de oorzaak dikwijls een te geringe vocht-inname. Vooral door onvoldoende te drinken bij warm weer, verhoogt de kans op uitdroging. Dit is bij ouderen nogal eens het geval. Wanneer het erg warm weer is en uw kind is aan het buiten spelen is de kans op uitdroging groter. Door het warmte en het spelen verliest u kind veel vocht. Als kinderen nog klein zijn geven ze vaak nog niet aan dat ze dorst hebben. Hierdoor is de kans groter dat u kind het te warm krijgt en een zonnesteek kan oplopen.

En let op: Kinderen onder de 2 jaar kunnen snel, dat wil zeggen binnen 24 uur, uitdrogen. Kinderen boven de 2 jaar kunnen binnen 2 tot 3 dagen uitdrogen. Dus: veel drinken, een hoedje opzetten, met name bij baby’s en kleine kinderen, zoveel mogelijk uit de zon blijven (met name tussen 12.00 en 16.00 uur) en daarnaast natuurlijk goed smeren! Ook als u alleen in de schaduw zit.

Warm weer is voor zowel mensen zonder diagnose als met een vervelende dag zeker als het tropisch warm is. Voor mensen met een PTSS is het een extra zware dag. De hitte zorg voor extra prikkels en triggers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.