Herbeleving zelftest

Herbeleving zelftest

Aan de hand van 14 vragen, kunt u er achter komen of u een herbeleving heeft. De herbeleving zelftest geeft u inzicht, in uw gedachten en beleving over een gebeurtenis of herinnering, die u de afgelopen week terugkerend gevoelt of opgemerkt heeft. Door een overzicht te maken van de gebeurtenis, krijgt u een duidelijk beeld van de problematiek en kunt u gerichter zoeken naar de juiste ondersteuning.

De test is gemaakt voor iedereen die iets naars, gevaarlijks, bedreigend, heeft mee gemaakt. De herbeleving zelftest is voor professionals, hulpverleners en burgers te gebruiken. De test is samengesteld uit ervaringen die zijn opgedaan als @ptss-coach.

Als u op 5 of meer vragen met ja kan beantwoorden, dan heeft u mogelijk last van een herbeleving. Het is belangrijk u dit verder laat onderzoeken. Print deze pagina uit en neem deze mee, naar uw huisarts en vraag een verwijzing voor ondersteuning.

Gedrag

 1. Bent u in het algemeen, meer angstig of bang?
 2. Heeft u iets naars mee gemaakt?
 3. Slaap u minder goed en/of heeft u last van nachtmerries? Heeft u slaapproblematiek?
 4. Trek u zich meer terug in een rustige ruimte? Vermijd u plekken en/of personen?

Gedachten

 1. Ziet u steeds een herhalend filmpje?
 2. Is het filmpje net zolang als toen de gebeurtenis?
 3. Ziet u dit filmpje dagelijks of meerdere keren op een dag?
 4. Komt deze film te pas en te onpas, in uw gedachten?
 5. Kunt u dit filmpje niet zelf stopzetten?
 6. Is dit filmpje net echt of u het opnieuw beleeft?
 7. Word u door iets anders, herinnerd aan de gebeurtenis, waardoor u het filmpje ziet?

Gevoel

 1. Voelt u zich naar, vervelend of angstig na het filmpje?
 2. Heeft u hetzelfde gevoel als tijdens het moment zelf?
 3. Gaat u tijdens het filmpje erg zweten, trillen of word u ademhaling sneller?
Profielfoto van PTSS online coach

Over PTSS online coach

Als PTSS expert heb ik, bijna 10 jaar ervaring op het gebied van problematiek rond om psychische en stressgerelateerde klachten. Thema's die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld slaapproblemen, herkennen en het omgaan met emoties, triggers en gevoelens, gedachtepatronen, vertrouwen en wantrouwen, omgaan met diagnose en naasten en schuld en schuldenproblematiek. Door u klachten beter te begrijpen, krijgt u er meer grip op. Leren accepteren en veranderen komt ook regelmatige aan de orde. Hiervan leert u technieken en om bepaalde klachten te verminderen of er beter mee om te gaan, bijvoorbeeld met nachtmerries en flashbacks, stemmingswisselingen Daarnaast geef ik als ontspanningscoach handige tips en adviezen om simpel met korte oefeningen te ontspannen. Als stresscoach geef ik u advies bij het in balans brengen en houden van uw stress. De PTSS coach kan u ondersteunen bij autisme, ADHD, hoogsensitiviteit, burn-out, bordeliner, PTSS door middel van de groep stresscoach kunt u, uw vragen stellen en chatten of u kunt een dm sturen.

Geef een reactie