Goede buren

  1. Behandel anderen zoals uzelf behandeld wilt worden. Geef het goede voorbeeld.
  2. Wees zichtbaar voor uw buren in de straat, kom regelmatig buiten, doe klusjes in uw voortuin of op de stoep. Groet uw buren als u ze tegen komt en maak een kort praatje als dit mogelijk is. Neem een pakketjes aan als de buren niet thuis zijn
  3. Organiseer iets leuks in de straat of de buurt bijvoorbeeld voor alle kinderen een speelmiddag met toestellen en oud hollandse spelletjes of een wijk feest aan het eind van de zomer met hapjes en drankjes. Met een aantal personen heeft u in korte tijd vaak al veel leuke ideeën en een plan van aanpak.
  4. Taalproblemen steeds vaker ook oorzaak burenruzie. Bij buurtbemiddeling komt regelmatig in verschijnselen gezamenlijk gesprek naar voren dat buren elkaar verkeerd hebben begrepen.
  5. Maak het probleem met uw buren bespreekbaar. Denk er aan dat de buren dit anders kunnen ervaren en geen idee hebben hoe hard het bij u klinkt.
  6. Veel geluidshinder kan simpel worden opgelost door bijvoorbeeld geluiddempende folie onder de vloerbedekking of laminaat. Zijn er kleine aanpassing mogelijkheden mogelijk en hoe kunt u deze toepassen?
  7. Ervaart u ernstige en acute overlast? En is er sprake van agressie en ernstige geluidsoverlast? Neem dan contact op met de politie, telefoonnummer (0900) 8844.
    Koop een geluiddempende koptelefoon met hoge decibel, hoe goed kunt u de geluiden nog horen? Als u nog steeds het geluid goed hoort, is het zeker overlast en kunt u dit aantonen.
  8. Denk aan uw eigen gezondheid, blijf gezond en voldoende eten en bewegen, probeer zoveel mogelijk te slapen, als het moet op andere tijden. Houd u zoveel mogelijk aan uw eigen ritme