Geen klik behandelaar

  • Wanneer u geen klik is met uw behandelaar dan kunt u punten waarom het niet klikt aangeven aan uw behandelaar en kijken of hij hier iets aan kan veranderen, is dit niet het geval dan kunt u om een andere behandelaar vragen. Het is vaak niet makkelijk bij dezelfde organisatie te wijzigen van behandelaar, vraag bij problemen, hulp bij patiëntenvertrouwenspersoon van de organisatie, of overweeg naar een andere organisatie te gaan.
  • Probeer een nieuwe afspraak te maken met de nieuwe behandelaar en bespreek wat u minder fijn vond aan het gesprek en probeer dit uit spreken. Alleen door het uit te spreken, kunt u verwerken en kunt u het los laten. De oude behandelaar komt voorlopig niet terug, dus het heeft geen zin om hierop te wachten. Door de nieuwe een nieuwe kans te geven kunt u een zelfde contact opbouwen en misschien had de persoon zin dag niet. Bevalt het na een aantal gesprekken niet vraag dan om een andere behandelaar, u heeft het geprobeerd en er is dan geen klik.
  • Voor GGZ hulp bent u niet verplicht deze van de GGZ te krijgen. Dit kan ook in een praktijk met psychologen, vaak worden deze hetzelfde vergoed als degene van de GGZ. Voor deze hulp bent u vrij in de keuze welke behandelaar u wilt en in welke instantie.
  • De GGZ heeft altijd een vertrouwenspersoon, deze word aangeduid met PVP. Deze persoon kan u helpen met u vragen aan de GGZ en over de GGZ. De persoon kan u helpen bi het voeren van gesprekken en uw hierbij begeleiden om tot een betere samenwerking te vinden. Bij de GGZ ligt vaak een folder van de persoon of vraag het na bij de balie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.