Foto bewaar kist met fotolijstje

Wat is het?

Het kistje is een fotolijstje met een vak om oude foto’s te bewaren of om cadeautjes in te stoppen.

Wat u nodig heeft

  • Een houten kistje of 4 planken die een vierkant vormen
  • Veel diamanten in diverse maten
  • plastic fotolijstje
  • karton
  • Alleslijm

Zo begint u:

Stap 1 Maak een kistje van de 4 planken en zet hier een vierkant boven op. Sorteer de diamanten op grote en doe deze in verschillende bakje bijvoorbeeld een laag bakje van de chinees.

Stap 2 Maak een ontwerp met potlood op de bovenrand van het kistje. Teken 1 basis lijn, vanuit deze lijn kunt u bogen maken zoals in het voorbeeld of meer lijnen maken.

Stap 3 lijm de diamanten op de bovenkant van het kistje zorg voor terugkomende kleuren combinaties en vormen. Gebruik zowel grote als kleine diamanten door elkaar.

Stap 4 knip 2 stukken karton, 1 word de achterkant en 1 is het tussenschot. Beplak het karton met een gekleurd papier. Knip het tussenschot precies passend en dat het karton wat klemt. Zo hoeft deze niet gelijmd te worden en kunt u het regelmatig wisselen en maakt het makkelijk om een foto te wisselen.

Stap 5 Op de achterkant van de kist plak u 6 diamanten met een punt. Deze houden het karton van de achterkant vast en op hun plek.

Stap 6 maak met een hobbymes een gleuf in het tussenschot. Ongeveer 2/3 diep. Vul de gleuf op met lijm en zet hier in het plastic fotolijstje.

Het verwachte resultaat:

Het verwachte resultaat is een mooi kistje om u foto’s te bewaren naar eigen ontwerp en eigen idee.

Tips:

  • Maak eerst lijnen met grotere diamanten en vul deze in met kleinere
  • Denk niet te veel na over het ontwerp maar start met het opplakken van de diamanten. Door te lang te denken word het vaak minder mooi.
  • Lijm een klein stuk in, zorg voor voldoende lijm onder de diamant.
  • De kleine diamantjes kunt u makkelijk neer leggen door de kwast in de lijm te dopen en met een beetje lijm op te pakken.

Soebar.nl™

Soebar.nl™

Soebar.nl is een website voor het gezin over dagelijkse problematiek bij bijvoorbeeld de opvoeding of financieel. Het kenniscentrum is er voor iedereen die graag meer informatie, tips en/of advies wilt, wij zijn voornamelijk gericht op adviezen voor minima gezinnen en gezinnen met psychische en financiële problematiek.