Financiële problematiek

1 Financiële problematiek 2 herkennen 3 behandeling 4 gevolgenPlan 6 test 7 naasten

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Wat is het?
Financieel gezond gedrag is het voorkomen dat er achterstanden in betalingen ontstaat voor nu en in de toekomst. hiervoor is het belangrijk dat uw inkomsten en uitgaven in balans zijn. Dit houdt in dat mensen vooruit plannen op de middel en lange termijn, zich bewust zijn van de financiële risico’s die ze lopen, maatregelen kunnen treffen voor het aanleggen van een buffer, de vaste lasten beperken.

Een gezin is net als een bedrijf. Het opstellen van de maandbegroting is dus belangrijk. Voorkom verrassingen. Om van uw schulden af te komen,  heeft u eerst een overzicht nodig van al uw schulden. Dit kunt u doen door middel van een schuldenplan. Daarnaast maakt u een budgetplan met u inkomsten en uitgaven. Van het bedrag wat overblijft moet u een deel aan uw schulden besteden. Door het budgetplan te maken kunt u direct zien waar u kunt bezuinigen om uw schulden sneller af te lossen.

Door de signalen van geldzorgen te herkennen en erkennen kunt u de werknemer helpen met het vinden van een oplossing voor de geldzorgen. De werknemer voelt zich gehoord en begrepen en weet wat het kan doen om de geldzorgen te verminderen en weet hoe het gezondheidsproblematiek kan verminderen, waardoor de werknemer zich beter gaat voelen en beter kan presteren.

De financiële risicotolerantie wordt voor 70% bepaald in de kindertijd. Om de dit bespreken kunt u punten bespreken zoals vertel elkaar over uw vroegste geldervaringen (thuis). Waren uw ouders zuinig of smeten ze met geld? Waren er financiële ruzies? Ernstige financiële problemen? Moest u werken of betaalden uw ouders alles? Was geld bespreekbaar of juist niet? Werd het ingezet als beloning of straf? 62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen

In Nederland heeft 5% van de mensen problematische schulden, dit komt neer op 1 op 10 mensen en dat zijn 700.000 personen. De top 5 van schulden zijn: 1 zorgverzekering 2 energie en water 3 belastingdienst 4 bank 5 huur. De groep met een minimum inkomen heeft vaak te weinig inkomsten om totaal van de problematische schulden af te komen. De schulden lopen vaak op tot 1246 euro per maand met een totaal schuld van 47.000 euro. Hierdoor is de gemiddelde schulden last hoger dan de gemiddelde schuld. Door dat de inkomsten te laag zijn is het voor deze groep vaak onvermijdelijk dat de schuldenlast verder oploopt.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.