Fietsslot

Wat is het?

Vele diefstallen van een fiets kan worden voorkomen.

Zo begint u:

Stap 1 Maak een foto van uw fiets, schrijf het nummer op van de fiets en slot. Mocht u fiets gestolen te worden kan deze met de foto makkelijker worden terug gevonden. Dit kan helpen bij het doen van aangifte van de fiets.

Stap 2 een fietsslot

Bij een goed slot gaat het niet alleen om de dikte van de kabel of ketting maar ook om het slot. Veel sloten zijn met haarspeld open te maken.

Koop een stevig slot ,een kettingslot. Gebruik uw reserve sleutel van uw slot een aantal keer.

Een kabelslot is met een betonschaar makkelijk door te knippen. Gebruik bij een kabelslot meerdere sloten. Zorg voor een slot dat minimaal 5 minuten werk heeft. Hoe meer werk het nodig heeft hoe vaker de fiets word overgeslagen.

Stap 3 uw fiets vastzetten

Stap 1 Zet uw fiets vast aan een hek of rek. De ketting door het voorwiel en het frame. Hierdoor moet een dief de ketting doorknippen wil hij de fiets mee nemen. Hij kan alleen snel de achterband mee nemen. Zet uw fiets altijd met meerdere onderdelen van de fiets vast.  Een fiets die op 1 punt vast zit is een makkelijk doel lid van een dief.

Stap 2 Maak een fiets niet alleen in het midden van de fiets vast aan een paal. De dief kan uw fiets ronddraaien waardoor het slot breekt.

Stap 3 Maak uw fiets niet alleen aan uw voorwiel vast, met een simpele beweging is uw voorwiel los en de dief neemt de rest van uw fiets mee. Bij nieuwe fietsen en vooral bij moutenbike of wielerfietsen is de voorband makkelijk eraf te halen, dit gaat door middel van een schroef. Hierdoor is er geen gereedschap nodig om de band eruit te halen, voor een dief is dit er makkelijk.

Stap 4 Een slot door alleen het achter wiel is niet voldoende. De fiets word gewoon op getild. Beter is om de fiets dan vast te zetten door het frame en achterband. Zo is alleen de voorband eruit te halen.

Stap 5 Laat een kettingslot zoveel mogelijk hangen. Hierdoor moet de dief eerst de ketting strak houden, dit is een hand en daarna knippen. Dit is veel lastiger en te opzichtig. Let een ketting niet op de grond dit maakt het makkelijker.

Stap 4 Plek om de fiets te stellen

  1. de beste plek is een bewaakte fietsen stalling
  2. plaats uw fiets zoveel mogelijk in het zicht van andere, bijvoorbeeld bij het winkelcentrum, bij winkels en bedrijven, of bij de bushalte.
  3. Maak gebruik van fietsenrekken, deze zijn vaak bewust door de gemeente daar geplaatst en zijn plekken waar regelmatig iemand langsloopt.
  4. Nieuwe fietsen vallen het meest op tussen andere fietsen. Nieuwe fietsen zijn aantrekkelijk voor een dief.

Stap 5 Zet u fiets na gebruik in een schuur of overkapping altijd op slot. Voor de verzekering is het een verschil of u fiets zo gestald is of op slot staat bij een inbraak.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een goed beeld hoe u zo veel mogelijk diefstal van uw fiets kan voorkomen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.