Examenplanning

Examenplanning

Alles valt en staat met een goede duidelijk planning, door u studie uren goed in te plannen en op tijd te stoppen en voldoende rust neemt, heeft u een grotere kans op het halen van uw examen.

Door een goede examenplanner, kunt u voorkomen dat u te veel in een keer doet en het geeft u een overzicht van wanneer u welk vak moet leren en wanneer u rust tijd heeft. Voor mensen met ADHD is structuur erg belangrijk, probeer de examens zoveel mogelijk te plannen, bedenk u wat u gaat doen in de tijd tussen examens, deze tussentijd kan zorgen voor stress en onrust.

Hoe vult u het examenplan in?

Maak het schema een aantal weken voor het examen. Bekijk wat de vakken zijn waar u nog veel werk aan heeft. Begin hier als eerste mee. Plan daarna de rest van de vakken aan de hand van hoeveel u hiervoor moet leren.

  • Welk vak? Welk vak gaat u leren? Hoeveel vakken heeft u deze week?Probeer niet te multitasken. Elke afleiding zorgt voor extra werk en inefficiënt leren.
  • Welk thema Welk thema/hoofdstuk gaat u beginnen en welke hoofdstukken moeten nog?
  • Hoeveel tijd blijft over? Bereken de tijd hoeveel u gaat leren in 1 week. Haal de uren van leren af van de 168 uur af.
  • Wat wilt u leren ? Wat moet u als eerste leren welk examen heeft u als eerste? Welk examen moet u nog het meeste voor doen?
  • Wanneer/dag Op welke dag wilt u dit vak gaan leren?
  • Hoelang Hoelang bent u van plan te gaan leren? Houd hierbij rekening met voldoende rust. Zorg voor maximaal 0,45 uur leren en stop dan voor een half uur. Houd in het begin bij hoe lang u bezig bet met een stuk te leren stof. Gebruik deze tijd als lijndraad voor het maken van uw plan.
  • Met wie Heeft u extra hulp nodig bij een vak? Leert u liever alleen of samen met een klasgenoot?
  • Herhaling op vak Door herhaling leert u de vakken beter, elke dag kunt u minimaal 2 examens herhalen. Leer actief: alleen maar lezen en herlezen werkt niet, maak aantekeningen over te leren stof, of, maak een mindmap met woorden en belangrijke punten over de stof.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.