Examen maken.

Het examen maken.

Stap 1 Maak enkele oude examens van vorig jaar, zo weet u hoe ver u al bent met het leren, u raakt gewent aan de tijd en aan de vraagstelling. Neem per vak ongeveer 2 of 3 verschillende examens, elk examen heeft een andere manier van vragen stellen en laat iemand anders de tijd bij houden, zo bootst u uw eigen examen na. Door dit te weten zult u minder angstig zijn om een examen te maken, u weet inmiddels wat u ongeveer kan verwachten. Bij de onderwerpen die nog niet zo goed gaan, weet u dat u hier extra aandacht aan moet besteden. Vraag iemand anders u de lesstof te overhoren en bekijk waar de punten liggen voor extra aandacht.

  • Door het maken van oude examens ziet u welke vragen u fout heeft. Door te accepteren dat het niet goed ging en een ander examen te proberen kunt u faalangst verminderen. Alle personen maken fouten, trekt het u niet te veel aan dat het niet goed ging. Stop even het examen en ga daarna weer verder.

Stap 2 Controleer thuis of alles het doet, zijn de batterijen van uw rekenmachine nog voldoende, doen alle pennen het. Controleer de etui of u alle spullen bij heeft wat u nodig heeft voor uw examen. Pak de dag van te voren uw tas in en voor u vertrek controleer u nog een keer de tas. Zo komt u niet voor onverwachte verassingen te staan.

Stap 3 Begin met het invullen van uw naam en examennummer, deze kunt aan het eind van het examen vergeten, door haast of prikkels. Schat u tijd in hoelang u met het examen bezig bent, blader eerst het examen door.

Stap 4 Begin met vragen die uw zeker weet, deze vragen heeft u snel ingevuld waardoor u meer tijd over heeft voor andere vragen. Door eerst de makkelijke vragen te beantwoorden vergroot u het zelfvertrouwen voor de rest van het examen.

Stap 5 Besteed meer tijd aan de vragen die veel punten scoren. Schrijf bij het antwoord bij een rekensom de berekening op, en niet alleen het antwoord. Met alleen het antwoord krijgt u minder punten dan met een berekening erbij.

Stap 6 Wanneer het tijd is, loop rustig naar buiten en laat het examen los, het is nu af wachten het examen zit erop.Neem even een rust moment voor u verder gaat met leren. Vraag als ouder niet te veel aan uw kind, laat uw kind even rustig bijkomen van het examen. Als uw kind iets kwijt wilt over het examen hoe het ging of hoe het nu gaat, kom uw kind naar uw toen. Door te blijven vragen hoe het gaat, creëert u alleen maar meer stress. Hierdoor is er meer rust in huis.

  • Was het examen lastig? Probeer het zoveel mogelijk van uw af te zetten, op dit moment is het afwachten op de uitslag van het examen. Wat was u doel toen uw begon met u opleiding? Wat wilt u met de opleiding bereiken? Houd dit doel vast tijdens het leren en het examen, dit maakt u extra alert en positief gemotiveerd om door te leren om uw examen te halen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.