Ervaringsdeskundige

1 Wat is het?

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid van professionals in de zorg kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van mensen met psychische problemen. Ervaringsdeskundige hebben ervaringen met vele problematiek van het dagelijks leven en begrijpen daarom beter hoe u zich voelt en wat u mee maakt. De professionals hebben ervaringen van uit hoe gesprekken gaan en uit de theorie, een ervaringsdeskundige is wijs geworden door de praktijk.

Iemand die leert in de praktijk weet vaak meer als in iemand in theorie. Het is erg belangrijk informatie uit de praktijk te delen voor andere maar ook voor uzelf. Door de ervaringen te delen verwerkt u al een deel van de ervaring. Door een oplossing te hebben gevonden heeft u advies en tips voor een ander persoon met hetzelfde probleem.

Als ervaringsdeskundige kunt een gediplomeerd hulpverlener zijn naar een cursus, dit word gevraagd bij een sollicitatie bij GGZ. Als ervaringsdeskundige zonder diploma kunt u uw ervaringen delen op het internet of in een praktijk. Van uw ervaringen kunnen andere weer leren, het wiel word niet opnieuw uitgevonden. Als ervaringsdeskundige herkent u de problematiek makkelijker als iemand uit de theorie, hierdoor is er sneller begrip voor de situatie en een mogelijke oplossing die kan werken.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.