En opeens had ik geen vrijheden meer, van 8 uur per dag naar 0

En opeens had ik geen vrijheden meer, van 8 uur per dag naar 0. Tijdens een gesprek 10,00 uur kan het onderwerp op sucidaliteit. Ik ben al jaren suïcidaal. Ik heb een euthanasie wens, de hele GGZ is hiervan op de hoogte elke afdeling.. De arts wil niet mee werken aan de euthanasie. Ik trok de deur open en zei dan moet ik het zelf maar doen. Als reactie op haar nee.

5 minuten later komt een verpleegkundige met de mededeling dat per direct de vrijheden zijn ingetrokken zonder te weten voor hoe lang. De reden ze maakte zich zorgen, veiligheid buiten.

Ik ben de gehele dag bezig geweest met het maken van een afspraak deze dag met de arts, maar die weigerde tijd vrij te maken en morgen ochtend was vroeg genoeg. Kortom ik 24 uur vast voor mijn mening.

Met gevolg dat alle gedachten uit het gesprek mij de gehele dag hebben bezig gehouden en dan ik hierdoor veel stress en onrust had tot 21.00 uur.

Wat is het?

Het is erg goed van u dat u sucidaliteit bespreekbaar heeft gemaakt. Alleen door erover te praten kunnen gedachten eraan en de gedachten over veranderen..De zin was anders bedoel, ik los het zelf we op, er word hier toch niks gedaan, het is maar een reactie op de situatie. De onduidelijkheid en de situatie geven veel stress en ontrust. Zeker als na een dag wachten nog blijkt dat er geen gesprek komt.

De reactie van ggz is overdreven als u nog geen eerder pogingen heeft gedaan en als u aangeeft dat uw wens euthanasie is. De persoon met de gedachten word nu bestraft met een dag binnen omdat de gedachten en gevoelens zijn uitgesproken. Door het binnen zitten gaat de persoon nog meer piekeren en worden die gedachten juist meer. De verveling slaat toen en weet niet wat te doen.

Er zou een gesprek moeten komen op een later tijdstip om te kijken hoe het nu staat met uw gedachten en uw wil. Hierin had het gelijk over vrijheden kunnen gaan.

Zo begint u:

Stap 1 Maak uw wens kenbaar bij de hulpverleners. Geef duidelijk aan dat u een wens heeft en hoe u hier iets mee kunt gaan doen. Euthanasie word niet zomaar toegepast en moet aan vele eisen voldoen.

Stap 2 vraag het officiële papier over het ontnemen van de vrijheden aan de behandelaar. Op het papier staat aangegeven hoe u bezwaar kunt maken. Maak bezwaar op artikel 41 van de wet BOPZ. met uw pvp of door een brief te sturen naar

  • klachtenfunctionaris huispost VAL
  • Postbus 74277 1070 BB Amsterdam.
  • Mocht dit niet helpen dan kunt u een klacht indien bij de rechtbank van Amsterdam

Stap 3 wat is er nodig om de vrijheden weer terug te krijgen? Hoe lang worden u vrijheden ontnomen? Plan een gesprek met de arts en maak een vragen lijst zodat u geen punten vergeet. Leg de situatie uit en hoe u er nu over denkt.

Stap 4 probeer uw gedachten te veranderen door ze op te schrijven =, te sporten, te knutselen of iets wat u leuk vind. Probeer het moment zoveel mogelijk te negeren. Welke dingen u leuk vind om te doen. maak hier een stappenplan van wat u voortaan gaat doen om de gedachten te verminderen.

Stap 5 Bedenk redenen waarom u nog wilt leven, waarvoor u nog wilt leven? Geef positief waarom wel? Wat is er zo leuk aan? Kunt u dit regelmatig doen?

Tips

  • laat een straf u niet in de weg staan als het nodig is uw punt te maken. Ga verder met u punt en werkt het nog beter uit.
  • Zorg altijd er voldoende in huis is, op zulke dagen kunt u niet van de afdeling, bewaar eventueel cash geld.
  • Meld u aan bij de levenseindekliniek

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.