Emoties

De mens kent 8 basisemoties als vreugde, angst, verdriet, boosheid, liefde, verbazing of verrassing, schaamte of schuld en walging. Er word gesproken van 4 kernemoties als vreugde, boosheid, verdriet en angst.

Per persoon is het afhankelijk hoe vaak en hoeveel emoties er los komen en welke emotie dit is. Dit heeft veel te maken met de omgeving van de persoon, of de persoon gevoelig of de persoon problematiek heeft. Vaak is er ook aanleg voor bepaalde emotie in een gezin of familie.

De groepen waar een mens in onder te verdelen is per groep verschillend welke emoties het meest voorkomt, zoals bijvoorbeeld bij psychische problematiek komt boos en angst vaak voor.

Er word vaak gesproken over de 4b, die overeenkomen met de 4 kernemoties. De 4b zijn worden vaker gebruikt dan de 4 kernemoties. De kernemoties worden meer gebruik in de hulpverlening of wetenschap. De emoties die het vaakst voorkomen zijn de kern emoties.

Deze emoties hangen vaak samen met de 5g.

Dit zijn vaak de oorzaak van een emotie. Hoe langer een emotie duurt hoe groter de kans dat de persoon buien krijgt of aanvallen in een extreme emotie. Vaak is dit ook wanneer de emoties worden weggestopt of opgekropt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.