EMDR

1 Wat is het?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing ) is een therapie die kan helpen om beelden te verminderen. EMDR word vaak gegeven bij mensen met een PTSS. Maar een EMDR word steeds vaker voor geschreven voor een depressie, fobieën, rouwreacties, eetstoornissen, gedragsproblemen of een angststoornis. Alle hebben vaak te maken met nare herinneringen, die niet of niet juist zijn verwerkt. Als de achterliggende oorzaak word aangepakt verminderen de klachten, het is belangrijk dat dit word aangepakt voor er met de rest word begonnen. EMDR word gegeven door een psycholoog.

Emdr kan helpen bij het verwerken van een trauma. Zonder de EMDR ligt een trauma vaak op de voorgrond in de gedachten. Na 5 sessies is dit verder naar achteren gezakt waardoor u minder last ervaart van het trauma. Hierdoor heeft u minder last van herbelevingen op een dag.

De emdr lijkt in het begin het trauma en de hoeveelheid gedachten te verergeren. Vooral de eerste keren van een behandeling is dit het geval. Na ongeveer 5 sessies neemt dit af. Dit komt vaak omdat er tot diep in het trauma word gegaan, het deel wat meestal geprobeerd word te vermijden. Het ergst deel van het trauma word met EMDR behandeld en hierdoor word dit van het trauma makkelijker te verwerken en is het minder op de voorgrond aanwezig.

Het volgen van een EMDR voor een trauma kan erg zwaar en lastig zijn, het is een van de zwaarste therapieën die er zijn. Het bespreken van trauma’s, zeer ernstige of nare gebeurtenissen, maakt het erg zwaar en lastig in de dagen na de sessie.

Emdr word geven voor 1 trauma. Heeft u meerdere trauma’s dan worden deze 1 voor 1 behandeld. Vaak is het dat als het ergste trauma word behandeld de andere trauma’s verminderen. In de emdr word 1 trauma centraal gezet, deze word met een therapie behandeld door vingerbewegingen. Door een speciale beweging word het trauma’s gedeeltelijk gewist

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.