EMDR gevoel

Kun je ook EMDR doen op gevoelens i.p.v. gebeurtenissen?

EMDR gaat over de gebeurtenis die vermindert word in ernst door de therapie. Het gevoel achter de nare gebeurtenis word hierdoor minder. EMDR kan angst verminderen wanneer het trauma word behandeld op een gebeurtenis.

Bij een gevoel is geen vaste afbeelding, hierdoor word het lastiger deze te behandelen. Het gevoel is op dat moment zo en kan terug komen bij herbelevingen. Het gevoel zou met een andere therapie behandeld kunnen worden. Angst gaat meestal over meerdere dingen. EMDR is bedoelt voor 1 specifiek trauma of gebeurtenis.

Angst is een gevoel wat meerdere oorzaken kan hebben en hierdoor EMDR niet geschikt is om mee te behandelen. Wanneer angst van een inbraak zou worden behandeld, zou dit met een angsttherapie gebeuren en de trauma rond de inbraak met EMDR.

Bij een specifieke gebeurtenis die er wel. Hierbij moet het ergste moment worden herinnerd en naar gekeken worden en deze afbeelding word gedeeltelijk gewist. Door dat het trauma als afbeelding afneemt neemt in zwaarte en minder in het voorhoofd aanwezig is neemt het gevoel en de emoties hierover af.

  • er zijn therapeuten met een aanvulling voor gevoelend ipv gebeurtenis te behandelen. Dit een aanvullende module op de emdr. De meeste therapeuten hebben alleen emdr.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.