Een huishoudboek bijhouden met een app

Een huishoudboek bijhouden met een app

Wat is het voordeel van een digitaal huishoudboek?

Een huishoudboek bijhouden met een app komt tegenwoordig vaak voor. Er zijn zowel gratis als betaalde app’s. Door het gebruik van een app heeft u vele mogelijkheden om een overzicht te maken en bij te houden van uw financiële situatie.

Vele huishoudboeken werken hetzelfde als een schrift alleen is het overzichtelijker door de bijgevoegde grafieken en door het automatisch sorteren van de gegevens. De huishoudboeken geven u de mogelijkheid om per categorie een budget in te stellen.

Onderzoek kenniscentrum soebar

Het kenniscentrum heeft voor u een onderzoek gedaan naar gratis goede en betrouwbare app’s voor het bijhouden van een huishoudboek. Hieruit blijkt dat de meest bekende zijn TIM met 9%, Cashflow Online met 8%, Yunoo met 8% en simpelhuishoudboekje.nl met 7%.

Uit het onderzoek blijkt dat 76% van de consumenten behoefte heeft aan meer overzicht van de lopende abonnementen. Tegelijk word er aangeven dat een groot deel goed overzicht heeft over zijn administratieve en financiële zaken.

Ongeveer twee op de drie vrouwen bespaart geld door het gebruik van een huishoudboek. Vele beseffen pas na het gebruik van een huishoud waar er te veel geld aan word uitgeven, zo is dat 40% bij het doen van boodschappen en 20% bij vaste lasten.

Is een gratis huishoudboek minder dan een betaalde versie?

Een huishoudboek zowel betaald als gratis zijn goed. Bij de betaalde versie zijn er vaak extra mogelijkheden zoals begroten en extra overzichten.

Waar moet ik op letten voor ik een huishoudboek aanschaf?

Let goed op bij het aanschaffen van een app dat u deze ook echt gratis is en dat u niet naar bijvoorbeeld het 2de jaar gaat betalen of voor een service moet bijbetalen. Om uw financiële gegevens te beschermen is het belangrijk dat de website gebruik maakt van een veilige verbinding vaak te herkennen aan een https://.

De bank

Via de website uw eigen bank kunt u vaak gebruik maken van een online huishoudboek. Sommige banken hebben ook een app en speciale app’s voor kinderen om te leren om gaan met geld. Kijk voor de mogelijkheden op de website van uw bank.

De huishoudboek app’s

Met de app van ‘AFAS Personal’ kunt u kassabonnen scannen met de mobiele telefoon en in het huishoudboekje importeren. Het is een handige manier om kassabonnen te bewaren.

Website AFAS Personal

Cashflow Online-Basis

De website is er overzichtelijke en heeft duidelijk informatie van wat u kunt verwachten van het huishoudboek. Er zijn 4 mogelijkheden waarvan er 1 gratis is.

Bij de gratis versie heeft u de mogelijkheden om u financiële situatie in te delen in 13 mappen en  submappen. Cashflow Online zet automatisch uw inkomsten en uitgaven, zoals energie, auto, verzekeringen, boodschappen of andere zaken in categorieën, zodat u ziet waar het geld naar toe gaat.

Overzichten en grafieken kunnen per maand, per rekening en per hoofdcategorie worden getoond. In de app is het mogelijk om een overzicht te maken waarin u direct kunt zien hoeveel u kunt sparen en besparen. Vanuit Cashflow Online kunt u geen online betalingen verrichten. Vanuit internetbankieren kunt u de gegevens inladen in het programma.

Cashflow voorspelt u saldo voor de eerstkomende 30 dagen.

Website: Cashflow Online-Basis

Simpel Huishoudboekje-Basic

Is een offline huishoudboek voor exel of open office met diverse opties. Voor elke soort uitgave is er een aparte download. Dit kan nadelig zijn om het juiste complete overzicht te hebben.

Uitgaven zijn in te delen in maandelijkse, per kwartaal of per jaar. Het overzicht bestaat uit diverse kolommen voor inkomsten en uitgaven.

Website Simpel Huishoudboekje-Basic

Huishoudkist-Portemonnee

Hiervoor heeft u wel enige ervaring nodig met het programma. Het geeft u overzichten en grafieken van uw huishoudbudget. Deze tool kunt u downloaden en offline gebruiken.

Het overzicht word weergegeven in 10 duidelijke overzichten en 17 verschillende categorieën en is een grafiek per maand of per jaar. Voor een categorie worden de labels uitgesplitst. Een grafiek kunt u opslaan als een plaatje en toevoegen bij een document. Overzichten worden opgeslagen als een pdf.

Met internetbankieren worden tijdens het inlezen van de gegevens categorieën automatisch gekoppeld. In de portemonnee  dienen inkomsten een uitgaven handmatig ingevoerd te worden. Een portemonnee is een kasboek u kunt er verschillende aanmaken.

Website Huishoudkist-Portemonnee

Online Kasboek

Is een online huishoudboek via de website.

Beheer al uw rekeningen in één keer. Internetbankier gegevens worden rechtstreeks geïmporteerd van de bank. Het kasboek kent automatisch de juiste categorieën toe. Het is mogelijk om budget limieten in te stellen per categorie.

Het is eenvoudig om uw uitgaven & inkomsten in te voeren. Deze worden geordend voor een duidelijk overzicht. Doordat het kasboek online staat heeft de mogelijkheid om onbeperkt uw gegevens,uw uitgaven & inkomsten terug te kijken.

Website Online Kasboek

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.