Dromen van mijn overleden vrouw

Mijn vrouw is 3 jaar geleden overleden en soms droom ik dat zij in de tuin zit. Ze is dan heel vrolijk, maar ik ook. In mijn droom ben ik blij verrast. Voor mij is het alsof ze eindelijk terugkomt van die lange vakantie. Ik weet wel dat ze is overleden maar het voelde zo echt.

Rouwen kent geen tijd. Vaak word gezegd na 1,5 jaar u moet erover heen zijn, maar voor een naasten persoon is dit vaak heel anders. Vaak hebben de nabestaande een manier gevonden om ermee om te gaan zoals ze zijn op vakantie en binnenkort komt ze terug. Dit gevoel geeft vaak een geruststellend gevoel, waardoor het missen word weggestopt.

Het hebben van dromen over overleden personen is vaak niet vreemd of raar. Het is een persoon die dicht bij u stond en die u mist. Dromen zijn herinneringen die u heeft aan de persoon zowel positief als negatief. Op het moment van de droom kan het zijn dat u zich minder goed voelde en graag bij haar zou willen zijn, waardoor de droom zo komt opzetten.

Deze dromen zijn herinneringen in uw onderbewust zijn. In uw droom ervaart u een situatie die ik het verleden is gebeurt. De droom is een soort van “herbeleving” van de situatie wat lijkt of het weer zo was. Dit is een positieve herbeleving aan een leuke en vrolijke situatie. Omdat de droom positief was is dit iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Plan

  • Hoe vaak heeft u deze dromen? Ervaart u hier last van of beperkt het u? Komt de droom vaak terug dan kunt u overwegen of het goed is om rouwverwerking te gaan doen.
  • Maak de dromen bespreekbaar met de huisarts en vraag advies.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.