digid

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Om het aanvragen van de toeslagen makkelijk te maken zijn er websites die dit tegen betaling voor u willen regelen. Hier vult een paar gegevens in en uw aanvraag word gecontroleerd en verstuurd. Binnen 4 of 8 weken is de aanvraag rond en word er een besluit genomen. Er zijn diverse websites die dit voor u willen doen, in ons voorbeeld nemen we de website van toeslagenaanvraag.nl onder de loep. Zoals de website naam al zegt kunt u hier de zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen. Het klinkt erg mooi en handig dat voor u de toeslagen worden aangevraagd maar het is het niet waard om ervoor te betalen. De gegevens die u op deze website invoert zijn dezelfde als u zou invoeren op de website van de Belastingdienst. Hier zit geen verschil in.

  • Betaal nooit voor het aanvragen van DigiD of zorgtoeslag.
  • Vraag toeslagen altijd aan bij de instantie (belastingdienst of gemeente) waar ze thuis horen.
  • Bij de belastingdienst en de gemeente zijn er geen kosten aan verbonden voor het aanvragen van de toeslagen.
  • Laat uw persoonlijke gegevens nooit achter op deze website of soort gelijke websites
  • Lees altijd eerst de faq van de website, hier vind u veel informatie over de oplichtsite zelf

Stap 2 Het maken van een doel

Gebeurt er iets onverwachts als u wilt inloggen op de site van de Belastingdienst? Soms ligt het aan opgeslagen instellingen in uw browser. Probeer het volgende om de opgeslagen instellingen te wissen: Ververs de browser (F5). Sluit de browser en open deze opnieuw. Wis de browsergeschiedenis en de cookies (bij de meeste browsers via ‘instellingen’, ‘geschiedenis’ of ‘privacy’). Gebruik een andere browser of installeer uw browser opnieuw.

Wanneer u in een zoekmachine zoekt naar het woord ‘belastingtelefoon’ of ‘Belastingdienst bellen’, zijn vaak de eerste resultaten niet de pagina’s van de Belastingdienst zelf. De telefoonnummers op deze pagina’s verbinden u vaak niet rechtstreeks door met de Belastingdienst, maar met een doorschakeldienst, hiervoor betaalt u belkosten!!!! Gebruik alleen de officiële telefoonnummers van de website van Belastingdienst.nl en controleer altijd de url van de website. 30% volwassenen heeft moeite met digitalisering overheid. Gemeente Utrecht ontwikkelt filmpje om DigiD uit te leggen. Utrecht ontwikkelt oefenwebsite omdat overheidswebsites toegankelijk moeten zijn voor iedereen

De Belastingdienst kan u helpen bij het aanvragen wanneer het niet mocht lukken en hier zijn geen kosten aan verbonden. Het aanvragen van een DigiD of toeslagen is gratis en simpel zelf te regelen via de websites van de gemeente of Belastingdienst. Hier zijn uw gegevens veilig en kunt u er vanuit gaan dat ze er verder niks mee gebeurt. Het aanvragen kost maximaal 5 minuten via DigiD van de Belastingdienst. Bij de belastingdienst worden uw gegevens zorgvuldig bewaard en zullen niet worden doorgegeven aan derden. Hier worden uw gegevens geplaatst in uw digid waar u gelijk u toeslagen kunt aanvragen wijzigen of stop zetten. Hier kunt u de voorgang van uw toeslagen volgen. Dit is bij de website uit het voorbeeld niet mogelijk.

De meeste zorgkosten die u maakt worden vergoed door uw zorgverzekering. Een gedeelte van de kosten die u zelf moet betalen kunt u aftrekken van de belasting. Bewaar daarom alle bonnetjes van uw zorgkosten van het gehele gezin. Wen uzelf aan om iedere keer het volgende te noteren datum van het bezoek, reden van het bezoek, adres van de fysio, het ziekenhuis etc. Dit kunt u doen in een apart schift, om het overzicht te bewaren.

Stap 3 Plan maken

Toeslagenaanvragen.nl en of mijntoeslagen.nl Wanneer u iets verder leest op de website, soms met wat zoek werk vind u de kosten van de website om een gratis aanvraag te doen. De eenmalige bedragen zijn voor de zorg en huurtoeslag € 48,90 en voor een van de twee toeslagen € 29,-. De toeslagen worden aangevraagd zonder u digid. De kosten zijn alleen voor een aanvraag en controle en verzenden van de gegevens. De website heeft geen samenwerkingsverband met de Belastingdienst en uw aanvraag word gedaan door middel van een eenmalig contact. Volgens de website zijn het specialisten in het aanvragen van uw DigiD en toeslagen. Voor het aanvragen hoeft u geen specialist te zijn omdat het enkele het invullen van uw gegevens is, wat er simpel is. Via de website kunt u een aanvraag doen zonder digid. Dit betekend dat uw gegevens worden opgeslagen in een systeem van de website zelf. Dit betekend dat de website waar u de aanvraag doet al uw persoonlijke gegevens bankgegevens heeft. De diverse websites zijn niet duidelijk over het prive beleid en wat er daarna word gedaan met u gegevens.Wat het wel erg makkelijk maakt om meer met uw gegevens te doen.Het bedrijf heeft op de contactpagina geen gegevens van de kamer van koophandel, wat aangeeft dat ze geen bedrijf zijn. Het bedrijf zit in een kantoorpand met diverse andere bedrijven. Wanneer u het adres invoerd google ziet u dat er vele van deze ruimtes te huur of te koop worden aangeboden. Er is geen telefoonnummer vermeld, u kunt alleen langskomen of een email sturen. Een echt bedrijf zal altijd een bedrijfs telefoonnummer vermelden op de website. De website staat op de website van Kassa en Radar als een nepwebsite.

Ik wil de toeslag aanvragen maar hoe herken ik de echte site van de belastingdienst?

  1. Er zijn vele websites die voor u de toeslagen willen regelen, de website van de belastingdienst begint altijd hetzelfde en heeft geen aparte site zoals zorgtoeslag.nl. De url : http://belastingdienst.nl/toeslagen een andere url is niet van de belastingdienst. Alles begint met belastingdienst.nl/
  2. Let op het logo van de belastingdienst (toeslagen belastingdienst met 2 leeuwen) en de contactgegevens
  3. Controleer de website eerst in google met het woord fraude, oplichting en lees de ervaringen

Bij maatschappelijk werk, de belastingdienst of een buurtcentrum kunnen ze u helpen bij het aanvragen van uw toeslagen.

Ik moet toeslag terugbetalen en mijn inkomen komt daardoor onder het bestaansminimum. Wat nu? Wanneer het inkomen onder het bestaansminimum komt dan kunt u een verzoek indienen bij de Belastingdienst om rekening te houden met de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het deel van uw inkomen dat u mag houden voor levensonderhoud. Maak eerst een goed voorstel en bereken de beslag vrije voet en het maximale termijn bedrag wat u maandelijks kunt terugbetalen en wat u dan overhoud als leefgeld voor 1 maand, voor u de Belastingdienst op belt voor het afspreken van een betalingsregeling. Maak hiervoor een budgetplan en een schuldenplan. Een Budgetcoach kan u helpen bij het opstellen van een schuldenplan en bij de berekening van de beslagvrije voet. Heeft u al eerder schuldhulpverlening voor deze schulden gehad? Dan kunt u overwegen om de schuldsanering in te gaan.

Wanneer u een aangiftebrief heeft ontvangen bent u verplicht om aangifte te doen, u bent dan aangifteplichtig. Heeft u geen brief gehad dan heeft u de keuze of u wel of geen aangifte doet. Het is verstandig het eerst te controleren of het ook geen zin heeft. Op de website van de belastingdienst kunt u het aangifteprogramma downloaden, via de de app of de online aangifte doen. Met uw digid geeft u een persoonlijke digitale handtekening van het formulier. De gegevens van uw digid worden zo verzonden naar de belastingdienst en zo weten zij dat dit ook echt uw gegevens zijn. Als u bent ingelogd en aangifte online doet, hoeft u alleen de gegevens te controleren en eventueel te wijzigen. Bent u toch een jaaropgave kwijt dan kunt u een kopie aanvragen bij uw werkgever of via uw digid bij een uitkering.