Dierenoverlast

Wat is het?

Dierenoverlast is vaak lastig aan te pakken, doordat de eigenaar meestal zal ontkennen iets minder goed te doen en omdat honden nu eenmaal blaffen. Het blaffen kunt u niet stoppen dit hoort nu eenmaal bij een hond. Achter het blaffen zitten wel meerdere oorzaken, zo kan het zijn dat een hond te lang alleen is of dat het mishandeld word.]

Sjakie is een kleine hond, die weinig buiten komt en als hij buiten is binnen 5 minuten weer naar binnen moet. De eigenaar van Sjakie heeft de gewoonte om 10 minuten lang het hondje te roepen bij de naam en dit word steeds harder en bozer. De eigenaar heeft geen tijd om de hond uit laten en heeft geen geduld hiervoor.

De eigenaar van de hond moet de tijd nemen om de hond uit te laten en de hond de tijd geven even rustig te lopen. De eigenaar zou er goed aan doen een cursus te volgen om de hond te leren luisteren naar zijn naam.

Honden zijn niet van nature zo, maar worden zo. Een hond kunt u vergelijken met een kind, wanneer een kind zich verveeld gaat het iets doen wat niet mag, het heeft aandacht nodig. Een hond die zich verveeld gaat dingen stuk bijten en zijn te lang alleen.

Behandeling

Honden zorgen voor veel plezier, maar soms ook voor overlast. Laat ze niet te lang alleen, want blaffende of piepende honden is voor de buren niet prettig. Laat ze niet loslopen in trappenhuis. Blijf goede buren, dan is buurtbemiddeling

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.