diazepam werkt drie uur, terwijl het een langwerkende is

Ik gebruik diazepam al een tijdje, steeds hogere doses. Nu bouw ik af maar ik merk een piek na twee uur na inname en daarna merk ik nog nauwelijks iets.

Veel medicatie voor psychische problematiek word eerst enige tijd opgebouwd, tot een hoog of zeer hoog niveau. Pas bij een hoge dosis heeft het medicijn vaak pas effect, dit werkt bij alle medicatie eindend op pam. Het gevaar hiervan is dat deze soort medicatie vaak verslavend is, en een persoon moet afkicken van het medicijn.

De medicatie die u gebruikt gebuikt voor een langere tijd, hierdoor is het lichaam gewent aan een hoge dosis van dit medicijn. Door het af te bouwen en dus een lagere dosis krijgt u ontwenningsverschijnselen, vaak zijn dit meer lichamelijke klachten. Omdat u niet meer de hoge dosis inneemt en de werkende stof minder is.

Voor iemand die net start is de dosis die u nu neemt erg hoog, hierbij zal het medicijn beter werken en langdurig werken. Door het langdurige gebruik van dit medicijn werkt het medicijn op dit moment korter tot u gewent bent aan de lagere dosis. Het lichaam is te veel gewent aan een hoge dosis.

Plan

  • Maak een afbouwschema die u geleidelijk aan laten wennen aan de mindere hoeveelheid. Het is hierbij beter dit te doen in stappen van 2 weken en dan iets minder. Hierdoor heeft u meer tijd te wennen aan de mindere dosis en is er minder verschil in ontwenning. Vraag hierbij hulp aan uw huisarts of behandelaar.
  • Maak een plan wat u kunt gaan doen op moeilijke momenten of bij de ontwenningsverschijnselen, hoe kunt u deze aanpakken en verbeteren en wat heeft u hiervoor nodig?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.