Diagnose behandeling

3 Behandeling

\het omgaan met de gestelde diagnose.

 • Is dit voor u een bevestiging of is de diagnose een verrassing? Nu u de diagnose weet hoe voelt u zich daar onder? Wat zijn de gevolgen op lange termijn, kan het uw dagelijkse leven beïnvloeden en zorgen voor achteruit gang? Hoe staat de diagnose van uw bekend? Wat word erover gezegd? Alle diagnose hebben vooroordelen en dit zijn de signalen die de meeste mensen onthouden.  Als u  de diagnose zegt tegen iemand ander hoe vat die persoon dit op en wat zijn de gevolgen hiervan?
 • Door te weten wat de nadelen zijn van uw diagnose, kunt u plan maken om dit zoveel mogelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door afleiding te gaan zoeken bij stress of angst. Door de ontspanning te zoeken in yoga oefeningen om slaapproblematiek te voorkomen. Maak een dagplanning met activiteiten die u in het dagelijkse ritme houden, hoe meer balans, hoe beter u zich voelt.
 • Hoe zou u willen dat er met u word omgegaan als u de diagnose heeft gekregen? Bij elke diagnose zijn vooroordelen  en oor delingen, een persoon die adhd is druk. De diagnose word niet zo begrepen als u het voelt. Hoe gaat u om met de oordelen? Ben u aantal dingen wat u doet als u iemand u veroordeelt op uw diagnose.
 • Stel de voordelen en nadelen vast. Stel vast wat de voordelen zijn van de diagnose, maak een lijst met 5 punten met positieve punten.  Stel vast wat de risico’s zijn zijn van de diagnose, maak een lijst met 5 punten met negatieve punten. Vergelijk de voordelen en de nadelen met elkaar en maak er een kort verslag van.
 • Wat zijn de gevolgen voor u dagelijkse leven? Waar moet u rekening mee houden? Wat zou u kunnen doen om het ergste van de diagnose te voorkomen? Maak een vaste dagplanning die u in het ritme houden en hierdoor structuur houd in uw dagelijkse leven.
 • Plan zoveel mogelijk de afspraken met artsen en hulpverleners op een vaste dag. Door 1 vaste dag, weet u wanneer u zich moet voorbereiden en is het elke keer op dezelfde dag waardoor u een vast ritme krijgt, waardoor gesprekken makkelijker gaan.
 • Wat merk u in uw dagelijks leven van de diagnose? Welke signalen merkt u? Wat kan wel en niet? Hoe kunt u dingen als niet meer kunnen werken voorkomen? Bedenk een plan die toekomstgericht is, zodat u over veel zaken heeft nagedacht en als het zover is u het kunt accepteren omdat u er alles aan heeft gedaan.
 • Vraag aan de behandelaar duidelijke informatie om meer te weten over de diagnose en wat het voor u betekend. Gaat niet op Google surfen, hier vind u veel al ergere dingen als het is en maakt u zich voor niks druk. Vaak is deze informatie niet betrouwbaar.
 • Tip: Vraag de behandelaar een website of kijk op dokterdokter.nl of thuisarts.nl en voor medicatie via apotheek.nl
 • Vraag u behandelplan op om te zien welke behandeling u gaat krijgen. Vraag na wat het inhoud en hoe lang het gaat duren. Hoe meer zekerheid en duidelijkheid hoe meer rust u erin heeft.
 • Bepaal aan wie u het gaat vertellen, brainstorm relevante personen, die u zouden kunnen ondersteunen en kan begeleiden. selecteer de beste keuze, de persoon waar u zich veilig voelt en die u vertrouwd. Bepaal wanneer u het gaat vertellen. Stel momenten vastKies het beste moment, plan dit in en bereid u goed voor, wat zou u kunnen verwachten? Formuleer wat u gaat vertellen, aan de hand van de samenvatting Omschrijf u sterke kanten als eerst en daarna de triggers
 • Leg uit dat u door de diagnose geen ander persoon bent of word. De diagnose is er om u verder te helpen in de medische wereld, ze hadden het net zo goed pietje puk kunnen noemen. Het psychische deel van de diagnose is voor andere vaak een groot iets, maar wanneer naasten en artsen hier niet juist op reageren kan u er meer psychisch van worden.

De behandelaar komt 1x per week 1 uur,

 • over dit moment word een rapportage geschreven, de behandelaar is niet op de hoogte van de rest van de week. De overzichten/dagboek die u bijhoud zijn van de overige 6 dagen per week, wat meer inzicht geeft in de problematiek dan de rapportage.
 • In een behandeling krijgt u altijd de vraag hoe ging de afgelopen week, door de problematiek, is de kans groot dat u de gehele week en de signalen en de hoeveelheid, niet meer weet, waardoor er sommige problematiek niet gezien word.
 • Door het algemeen schema over te nemen en dagelijks in te vullen, heeft u een duidelijk overzicht van uw problematiek.
 • Wat zou u willen bereiken met een behandeling? Wat zou u graag anders of verbeterd zien? Wat zou hiervoor nodig moeten zijn? De hulp die u gaat zoeken waar moet deze volgens u aan voldoen? Heeft u aan 1 gesprek per week genoeg, of zou u graag meerdere gesprekken willen? Maak voor uzelf een overzicht met belangrijke punten, wat uw verwachtingen zijn als uw een behandeling heeft ondergaan. Stel hierbij kleine verbeterdoelen.

Bewaar alle papieren en aantekeningen van gesprekken in een aparte map. De aantekeningen kunnen in deze soort gesprekken van pas komen. Wanneer u de medicatie niet neemt veranderd er niks aan hoe u normaal buiten de muren van de opname bent. Laat u niet van de wijs brengen en geloof in uw eigen en de juiste diagnose, blijf het uitleggen en herhalen wat juist is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.