Deurwaarder

2 Herkennen

Voor het zo ver is gekomen heeft u diverse verzoeken gekregen de rekening te betalen, hoe komt het dat deze niet is betaald? De schuldeiser heeft 3 herinneringen gestuurd, daarna herinneringen van incassobureau, daar de start met de deurwaarder. Wanneer u een betalingsregeling had afgesproken om de schuld af te betalen en deze af betaald, was er nu geen deurwaarder om beslag te leggen. De deurwaarder mag een betalingsregeling weigeren.

Bijstandsnorm

Door de bewijsstukken te sturen van uw inkomen naar de deurwaarder geeft u aan dat u een laag inkomen heeft, dan hoeft een deurwaarder alleen maar rekening te houden met de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is 90% van de toepasselijke bijstandsnorm deze staat op ongeveer 900 euro per maand.

Dus 90% van 900 = 810 euro is voor u zelf en 90 euro voor af te lossen. Dit bedrag mag worden opgeëist. Dit zou betekenen dat u kunt voldoen aan de maandelijkse aflossing van de schuld zoals is voorgesteld. Door de schuld hoog is opgelopen is het verstandig om hulp te zoeken bij het oplossen van de schuld, door bijvoorbeeld schuldsanering of bewindvoering. Zij kunnen u helpen met het regelen van een schuldregeling en misschien voorkomen dat uw auto in beslag word genomen.

5 Plan

  • Bewaar de papieren in de schulden map bij elkaar zodat u deze later makkelijk kan terug vinden mocht er toch nog iets mis zijn gegaan.
  • Beter 1 x te veel bellen dan 1 keer minder en niet goed geregeld.

Geld overgemaakt naar woningbouw

Stap 1 Maak van de betaling een screenshot, van uw bankrekening waar de datum van overmaken en de rekeningnummer met ontvanger opstaan. Verstuur deze in een mail naar de deurwaarder. zodat u het bewijs mee stuurt dat u ook daadwerkelijk het bedrag heeft overgemaakt. Leg in de mail gelijk de situatie uit.

Stap 2 Bel voor de zekerheid de woningbouw om na te vragen of de betaling goed is aangekomen. En leg de situatie uit.  Vraag of u nog andere stappen moet ondernemen. Schrijf de naam op met wie u heeft gesproken, zodat u de persoon terug kan bellen, mocht u nog vragen hebben of er nog een probleem zijn.

Stap 3 Door het bedrag in zijn  geheel aan de woningbouw over te maken heeft u het gedeelte van de deurwaarder aan de woningbouw betaald. Vraag of de woningbouw dit deel overmaakt naar de deurwaarder of dat het word gestort op uw rekening zodat u het daarna overmaakt naar de deurwaarder. Zorg ervoor dat dit deel op tijd betaald word, anders ontvangt u van dit bedrag een nieuwe incasso.

Stap 4 Bel enkele dagen later het incassobureau om te vragen of het is verwerkt en uw dossier word gesloten, zodat u geen nieuwe rekening ontvangt met extra kosten. Vraag het bewijs hiervan op te sturen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.