woonkostentoeslag

woonkosten toeslagDe woonkostentoeslag is een vorm van bijzondere bijstand. Iedereen met een laag inkomen kan voor de bijzondere bijstand voor woonkosten in aanmerking komen. De duur van de woonkostentoeslag is bij vele gemeente voor een tijd van maximaal 12 maanden.

Voor wie?

De woonkostentoeslag is bedoeld voor mensen van wie het inkomen onverwacht is gedaald door bijvoorbeeld  een ziekte, scheiding of werkloosheid. Dit in verhouding tot hun lage inkomen hoge woonlasten hebben. Dit geld voor zowel huur als koopwoningen.

Hoeveel bijzondere bijstand?

Hoeveel u ontvangt aan de woonkostentoeslag hangt af van:

  • de hoogte van uw inkomen;
  • het totale eigen vermogen;
  • bijzondere uitgaven zoals onderhoudsverplichtingen voor uw (ex-) echtgenote en kinderen, kosten van de studie of opleiding van uw kinderen of AWBZ-bijdragen.

Voorbeelden situaties

Voorbeelden van situaties waarin u in aanmerking kunt komen voor woonkostentoeslag zijn:

  • De kosten van uw koopwoning zijn te hoog voor uw inkomen. Het gaat om onder andere de hypotheekrente, het onderhoud en de onroerendezaakbelasting.
  • Het inkomen is plotseling sterk gedaald.
  • De huur of hypotheek is hoger dan de bovenste huurtoeslaggrens.
  • Dat u gaat op zoek naar een goedkoper huur- of koophuis.

Voorwaarde is dat huurtoeslag voorgaat op de woonkostentoeslag. Heeft u geen recht op de huurtoeslag dan kunt u de woonkostentoeslag aanvragen bij uw gemeente. De woonkostentoeslag is een tijdelijke, maandelijkse aanvulling op het inkomen, speciaal om de hoge kosten van de woning te betalen.

Uitbetalen

Binnen de acht weken krijgt u te horen of u in aanmerking komt. De bijzondere bijstand krijgt u als lening of gift, dit hangt af van wat u aanvraagt. Krijgt u een lening, dan betaalt u de bijzondere bijstand in termijnen terug aan de gemeente.

Deze toeslag kunt u aan vragen bij uw gemeente.

👤

E-budgetvoorlichting
Boekhouder bij Soebar.nl
Budgetvoorlichting bied online hulp, zodat u altijd makkelijk uw vragen kunt stellen anoniem of met naam. Hierdoor is het laagdrempelig en ook in de avond bereikbaar. Met de informatie over schulden, inkomen, plannen maken, proberen we de taboe te doorbreken en het bespreekbaar te maken dat er altijd mogelijkheden zijn bij schulden als u erop tijd aanpakt.

Budgetvoorlichting is ervoor iedereen die vragen heeft over financiële zaken en schulden. Preventie staat bij ons hoog in het vaandel. Schulden is beter te voorkomen dan te genezen

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.