Dagelijks financieel schema

Wat is een dagplanning?

Een dagplanning is een financieel overzicht van uw inkomsten en uitgaven van 1 dag.

Hoe vaak maak ik een dagplanning?

Een dagplanning van uw inkomsten en uitgaven maakt u elke dag om zo te weten hoeveel u nog te besteden heeft en wat u waaraan heeft uitgegeven. Met het maken van een dagelijkse planning komt u nooit geld te kort.

Hoe maak ik het overzicht?

Stap 1 Kies een programma.

Open het programma waarmee u wilt gaan werken. Voor dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van het werkblad van open office. Geen open office of exel dan kunt ook online een budgetplan make via de website van open office of via google spreatsheet.

Stap 2 Het overzicht aanbrengen

budgetplan

Kolom A Vaste lasten

Selecteer de kolom en voer de gegevens verticaal in van alle kosten. Schrijf alle kosten onder elkaar. Voor het overzicht te bewaren kunt u per groep een regel open laten. Selecteer de kolom en voer de gegevens horizontaal in van alle bedragen. Zet hier de bedragen die u per dag kwijt bent aan lunch, koffie, ov.

Kolom B Inkomsten

Selecteer de kolom en voer de gegevens verticaal in van alle inkomsten bij naam. Bij u inkomsten horen uw loon en toeslagen die u krijgt. Selecteer de kolom en voer de gegevens horizontaal in van alle bedragen. Zet hier de bedragen die u per dag ontvangt aan inkomsten en toeslagen. De kinderbijslag krijgt u 1x per 3 maanden deze kunt u x4 en het bedrag per jaar opschrijven en delen door 365 dagen.

 

autosom

Stap 3 Een berekening maken.

Autosom maken

Nu is het begin van uw budgetplan klaar en kunt u beginnen met het bereken van de totaal bedragen, deze komen te staan in kolom b en d. Dit kunt u zelf uitrekenen met een rekenmachine of u kunt dit automatisch laten berekenen hiervoor maakt u gebruik van een autosom.

AutoSom is op twee plekken in het menu te vinden. Namelijk via Start > AutoSom en Formules > AutoSom. Het icoon dat gebruikt word voor een autosom icoon is het icoon zoals hiernaast staat afgebeeld.

autosom2

De autosom maakt u door vakken te selecteren waar u een berekening van wilt. Klik daarna op het icoon van autosom of schrijf de =som op. De som van het bovenste voorbeeld van het budgetplan word dan =som (b5-b12). In het onderste vak komt het totaal bedrag te staan.

Stap 4 styling

Om de kleur aan te brengen net als in regel 3, selecteer de regel en klik op en kies de kleur. Dit is ook mogelijk per cel apart.

Profielfoto van Online boekhouder Ilona

Over Online boekhouder Ilona

Als boekhouder heb ik, bijna 5 jaar ervaring op het gebied van problematiek rond om financiën. Thema's die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld budgetvoorlichting, herkennen en het omgaan met triggers en schuld en schuldenproblematiek, het aan brengen van structuur in uw administratie. Door u klachten beter te begrijpen, krijgt u er meer grip op. Leren accepteren en veranderen komt ook regelmatige aan de orde. Hiervan leert u technieken en om bepaalde klachten te verminderen of er beter mee om te gaan, bijvoorbeeld met geld, de administratie bijhouden of schulden problematiek aanpakken Daarnaast geef ik als budgetcoach handige tips en adviezen om simpel de administratie bij te houden en bespaartips. Als schuldhulp geef ik u advies bij het in balans brengen en houden van uw schulden en schulden problematiek. Boekhouder Ilona kan u ondersteunen door middel van de groep schuldhulp kunt u, uw vragen stellen en chatten of u kunt een dm sturen.

Geef een reactie