CV

Doorstaat uw cv de 6 seconde test?

Een werkgever heeft niet al te lang de tijd om uw cv en sollicitatiebrief uitgebreid te lezen en gaat af op de eerste indruk, meestal neemt een werkgever hier 6 seconde voor. In deze 6 seconde word een besluit genomen of uw wel of niet geschikt bent voor de functie waarop uw solliciteert. Daarom is het extra belangrijk dat uw brief en cv er goed uitziet en opvalt tussen alle andere brieven. Ongeveer 2/3 van alle brieven valt af en maar 1/3 word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een CV bestaat meestal uit uw persoonlijke gegevens, pasfoto, werkervaring, opleidingen, vreemde talen en overige competenties/skills. Daarnaast kunt u een persoonlijk profiel maken met uw persoonlijk goede/slechte eigenschappen, een omschrijving van wie u bent (korte biografie) en deze meesturen met uw cv en sollicitatiebrief. Enkele regels waarin u meer vertelt over uw karaktereigenschappen en competenties hier hechten bedrijven veel waarde aan.

  1. Header Links boven in uw naam en functie, rechts bovenin uw foto en links daarvan uw email, telefoonnummer en adres. Zorg ervoor dat de pasfoto recent is, daarmee vergroot u de herkenningswaarde bij een sollicitatiegesprek en is de eerste indruk gelijk goed.
  2. Werkervaringen/opleiding Links 1 kolom verdeeld in 2 kolommen per onderdeel. Eerste kolom de jaartallen en de 2de kolom de functie/opleiding en omschrijving. Geef hierbij aan of u uw diploma heeft behaald of niet.
  3. Vaardigheden/talen/over mij Rechts 1 kolom per onderdeel geef 5 positieve en 5 mindere eigenschappen/vaardigheden aan, aan de hand van een 5 vakjes met een kleur hoe meer vakjes een kleur hoe betere vaardigheid. Doe dit ook met de talen. Schrijf onderaan de rechter kolom een klein stukje in een paar regels over uw zelf.
  4. De werkzaamheden Omschrijf de werkzaamheden in een kort bondige tekst en per werkgever apart, waar een werkgever gelijk weet wat de functie in hield en wat u heeft gedaan. Bij de werkzaamheden komt te staan: waar, welk bedrijf, voor hoelang, uw functie in het bedrijf en de functieomschrijving. Bij de functieomschrijving, word niet bij elk bedrijf hetzelfde met de functie en de werkzaamheden bedoelt. Geef op uw CV niet alleen aan wat uw werkzaamheden waren, maar ook welke resultaten u in uw functie heeft behaald.

Ik heb helaas een tijdje niet gewerkt en nu heb ik een gat op mijn cv hoe los ik dit op? Probeer zoveel mogelijk een gat op uw cv te voorkomen. Een gat betekend dat u geen werk heeft en niet heeft deelgenomen aan het arbeidsproces, waardoor een werkgever u minder snel zou uitnodigen, hoe korter de tijd duurt hoe beter.. Bent u een tijdje werkeloos geweest vermeld dan andere zaken op uw cv, waar u zich in die tijd mee bezig heeft gehouden of de vaardigheden die u ergens op doet, om dit minder te laten opvallen. Om het gat te stoppen kunt u vrijwilligerswerk gaan doen of een tijdelijke bijbaan zo blijft u mee doen in het arbeidsproces en de werkgever kan zien dat u gemotiveerd bent om te werken.

De volgorde. Bij de opleidingen en de werkervaring worden de datums in teruglopende volgorde opgeschreven. Als eerste schrijft u de meest recente werkervaring of opleiding. Daarna volgend de minder recente en zo door tot u bij uw eerste werkervaring bent. Voor een werkgever is de meest recente en de 1 na laatste en hoeveel tijd er tussen zit, het meest interessant.

Pas uw cv aan, aan de vacature. In de vacature staat een omschrijving van de karaktereigenschappen die de ideale kandidaat moet hebben. Wanneer u een cv schrijft kunt u deze eigenschappen meenemen en zo een persoonlijke draai geven aan uw cv. Daarnaast kunt u met uw persoonlijke profiel en sollicitatiebrief de werkzaamheden die passen bij de vacature extra naar voren laten komen. Als u in uw cv competenties plaatst, zorg dan dat u voorbeelden kunt noemen waaruit dit blijkt. Begin eerst met uw zwakke punten als er naar uw sterke punten gevraagd wordt.

Een goed uitnodiging is een korte uitleg over u zelf en over waarom u bij het bedrijf wilt werken, schrijf dit bij uw cv en voeg deze bij uw sollicitatie. Het schrijven van een uitnodiging is hetzelfde als het schrijven van een motivatiebrief of sollicitatiebrief.

  • Zet in u connectieverzoek, op welke functie u gesolliciteerd heeft, en vermeldt dat u graag op de hoogte blijft van ontwikkelingen, via interessante updates van het bedrijf. Via de link solliciteren op de bedrijfswebsite, gaat u naar website van de vacature, vaak komt u op een contact formulier.
  • Schrijf in het kort altijd een duidelijke motivatie waarom u bij het bedrijf wilt werken en wat u meerwaarde zou zijn al u word aangenomen. Voeg altijd u cv bij.
  • Wanneer u een vacature aanklikt dan hoeft u alleen maar het formulier te versturen. Een bedrijf zal niet ingaan op zo’n verzoek wanneer hij alleen een mailadres en naam weet (uw gegevens op uw profiel).
  • Besteed aandacht aan de sollicitatie. Veel achter elkaar solliciteren op bovenstaande manier lost niks op, beter is minder solliciteren, maar gemotiveerd. Voordat u het formulier verstuurd controleer op het vinkje volgen aan staat.