crisiskaart

Wat is het?

De crisiskaart is een overzicht wat is gemaakt om andere uitleggen over een crisis, wat hun voor u kunnen doen of beter niet. De kaart kan helpen als u bijvoorbeeld een aanval heeft op straat en u niet of nauwelijks uitleg kunt geven, hoe het gaat en wat u voelt. Door de kaart te tonen kan u zonder worden aangeven dat u een crisis heeft. Door de kaart te tonen kunnen nare situaties of de situatie verkeerd begrepen, worden voorkomen .

De kaart is er voor personen met een diagnose. De kaart is een algemene kaart. De crisiskaart is voor alle diagnoses van autisme tot depressie tot PTSS of psychose. Er zijn ook kaarten voor een specifieke diagnose zoals autismepas, of ptss pas. Er zijn officieel kaarten te koop maar u kunt er ook 1 maken. Een kaart kunt u tonen als u bijvoorbeeld buiten op straat hulp nodig heeft of word aangesproken.

Zo begint u:

Stap 1 De officiële kaarten kunt u bestellen vi ade website van uw diagnose. Nog niet elke diagnose heeft een eigen kaart. Hiervoor in een algemene crisiskaart. Denk u de kart nodig te hebben? Maak de zelftest op de website, na enkele vragen te beantwoorden, krijgt u een advies. de crisiskaart kunt u voor uzelf of voor uw naasten aanvragen via de website.

Stap 2 Omdat nog niet voor alle diagnoses een kaart is, kunt u van uw eigen diagnose zelf een kaart maken. De crisiskaart kunt u zelf maken door naar de signalen van uw crisis te kijken. Hoe voelt u zich, welk gedrag heeft u  Hierop zet u de punten zoals mensen u kunnen helpen en wat u fijn zo vinden en wat mensen beter niet kunnen doen met een korte uitleg over de diagnose. Zo heeft een specifieke kaart speciaal over u zelf. Schrijf het op en laat het naasten lezen zodat ze uw beter kunnen helpen in een crisis.

Stap 3 Bewaar de pas of papier op een vaste plek bijvoorbeeld in uw binnenzak of bij uw pinpas. Zodat u weet waar deze is, in crisis denkt u hier minder aan en is het een automatisme om het daar te zoeken. Toon het papier aan andere als u in een crisis zit, zodat andere weten wat ze moet doen en welke hulp ze moeten inschakelen

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het artikel heeft u een duidelijk beeld wat een crisiskaart is en hoe u deze kunt gebruiken.

Tips:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.