crisis noodplan

Wat is het?

Het crisisnoodplan is een standaard volgorde van het behandelen van een crisis. Door 4 simpele stappen te doorlopen en deze met regelmaat te oefen leert u een manier om weer de rust te vinden in een crisis. Door dit regelmatig te oefenen kunt u het sneller stop zetten of verminderen.

Door de 4 stappen op te volgens in geval van nood weet u alle signalen, triggers, de emoties en heeft u geprobeerd de rust terug te vinden. Het is belangrijk om een plan te maken, om de persoon goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Het maken van een crisisplan is erg belangrijk voor de persoon, zo deze weet de volgorde om zelf weer de rust te vinden en of direct actie te ondernemen

Voor wie is een crisisnoodplan?

Het plan is gemaakt voor de persoon in crisis en voor de naasten als een simpele richtlijn waar crisis mee kan verminderen.

Crisiskaart

De crisiskaart is een overzicht wat is gemaakt om andere uitleggen over een crisis, wat hun voor u kunnen doen of beter niet. De kaart kan helpen als u bijvoorbeeld een aanval heeft op straat en u niet of nauwelijks uitleg kunt geven, hoe het gaat en wat u voelt. Door de kaart te tonen kan u zonder worden aangeven dat u een crisis heeft. Door de kaart te tonen kunnen nare situaties of de situatie verkeerd begrepen, worden voorkomen .

De kaart is er voor personen met een diagnose. De kaart is een algemene kaart. De crisiskaart is voor alle diagnoses van autisme tot depressie tot PTSS of psychose. Er zijn ook kaarten voor een specifieke diagnose zoals autismepas, of ptss pas. Er zijn officieel kaarten te koop maar u kunt er ook 1 maken. Een kaart kunt u tonen als u bijvoorbeeld buiten op straat hulp nodig heeft of word aangesproken.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.