Contactgroep psychische problematiek

Zorgt u voor een dierbare iemand met psychische of psychiatrische problematiek? Heeft heeft u zelf psychische problematiek? Kom dan naar een contactgroep en ga in gesprek, met ervaringsdeskundige of lotgenoten.

De contactgroep voor psychische problematiek is er voor uzelf, familieleden en betrokkenen van mensen met psychische problematiek. Dat kan een ouder of kind zijn, maar ook een partner of andere naasten.

De persoonlijke situatie van de deelnemers aan de contactgroep is het startpunt van de gesprekken. Er worden vele tips en adviezen gedeeld van lotgenoten. De contactgroep word geleid door een ervaringsdeskundige.

Aan een contactgroep zit geen limit aan het aantal deelnemers. De groep loopt het gehele jaar door en is wekelijk te bezoeken. Elke week kunt u vrijblijvend deelnemen aan de groep, er is geen kennismakingsgesprek nodig.

Wat heeft u aan een contactgroep?

  • Uw netwerk kunt u vergroten. In de groep zitten mensen die uw situatie kennen en weten hoe u zich voelt. Dit levert nieuwe contacten op met lotgenoten en hun naasten.
  • In de contactgroep leert u omgaan met de psychische problematiek. In de groep kunnen personen u uitleggen hoe het is te leven met een diagnose en hoe ze dit aanpakken om te herstellen. Daardoor gaat u zaken anders aanpakken en krijgt u beetje bij beetje meer grip op de situatie en het leven.
  • In de groep krijg u begrip en steun van lotgenoten. De groep kunt u inschakelen als u hulp nodig heeft of om gezellig bij te kletsen. In een groep word er met u meegedacht naar mogelijkheden en oplossingen voor problematiek. Hier kunt u overleggen in moeilijke situaties.
  • Het is een laagdrempelige groep, waardoor iedereen kan deelnemen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Na het aanmaken van een profiel kunt u deelnemen aan de contactgroep. Voeg u toe aan de groep contactgroep psychische problematiek. Na goedkeuring krijgt u een uitnodiging voor deelname.