concentratie

1 Wat is het?

Wat zijn concentratieproblemen? Een persoon heeft concentratie problematiek wanneer de persoon zich niet kan focussen op het werk of het lezen van een boek. Door minder te lezen gaat het lezen achteruit en kost het steeds meer moeite het zelfde te lezen. Concentratieproblemen hebben vaak als onderliggende oorzaak, een depressie, relatieproblemen of burn-out of gedragsproblematiek. De problematiek kan zowel tijdelijk als langdurig zijn, dit heeft te maken met verschillende redenen.

Moeite het geheugen en de concentratie op orde te houden. Geheugenproblemen kunnen problemen geven in het dagelijks functioneren. Het kan zijn dat het u zelf opvalt dat er problematiek speelt of dat uw omgeving het opmerkt. Het geheugen en concentratie schema kan een hulpmiddel zijn bij het weer meer in balans brengen.

Wie behoren tot de risicogroep? Bij de risicogroep horen mensen met psychische problematiek en/of stressgerelateerde problematiek en ouderen. De risicofactoren zijn roken, ongezond gewicht, te weinig beweging, hoge bloeddruk, suikerziekte, te weinig mentale en sociale activiteiten en depressie. Een “typische” persoon met de ziekte van Alzheimer verslechtert gemiddeld in ongeveer 8-10 jaar van licht geheugenverlies naar ernstige geheugen- en fysieke problemen om uiteindelijke te overlijden als gevolg van verzwakking van lichaam en geest. Een psychiatrische verpleegkundigen kan u adviseren over de zorg en behandeling. De huisarts en specialist (psychiater) kunnen advies geven en een doorverwijzing. Vrijwilligersorganisaties kunnen worden ingezet bij de administratie of contact momenten.

3 Behandeling

Laat onderzoeken hoe het staat met uw geheugen en concentratie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.