computerverslaving

1 Computerverslaving 2 herkennen 3 behandeling 4 gevolgen 5  Plan 6 test 7 naasten

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Wat is het?

Een computerverslaafde bent u wanneer u het merendeel van de dag achter de computer zit en als u er achteruit bent denk ik kan dit nog doen, ik wil nog even …. Voor een computerverslaving zijn verschillende criteria zoals chatten, gameverslaving een internetverslaving of online gokverslaving. De meeste personen zitten gemiddeld meer dan 10 uur per dag achter de computer, terwijl het maximaal 4 tot 5 uur gezond is.

Een computerverslaving of een sociaal media verslaving zijn niet verschillend van een andere verslaving. Alle verslavingen hebben ontwenningsverschijnselen, de ene wat groter dan de andere, maar in alle verslavingen moet de persoon door deze periode. De personen met een verslaving kunnen vaak niet zonder de activiteit, wanneer de verslaving word onderbroken, krijgen de personen signalen, wat weer aanzet om door de gaan in de verslaving. Dit is veilig en vertrouwd voor de persoon en weet vaak geen andere oplossing. De oplossing bij een verslaving is altijd maar tijdelijk, hier door gaat de persoon steeds, vaker en langer, opzoek naar hetzelfde gevoel, wat de verslaving vergroot. Er zijn veel verslavingen die bij een computerverslaving kunnen horen zoals een sociaal media, chat, online gokken en/of een internetverslaving. Al deze verslavingen hebben te maken met internet en het gebruik van het internet

Wat is een game verslaving? Veel jongeren spelen veel tijd aan computer spelletjes zowel online als offline. De persoon besteed al zijn tijd aan het spelen van spelletjes en besteed hier veel geld aan als dit nodig is. De meeste spelletjes zijn gewelddadig. De persoon gaat zo in het spel op dat het als een voorbeeld neemt voor het dagelijkse leven en de persoon beleeft hier dan veel plezier aan. Het gevaar bestaat dat de persoon dit gedrag tot uit voering brengt.

Wat is een online gokverslaving? De personen zijn de gehele dag op zoek naar en website om te gokken, in het binnen en buitenland. Deze personen zijn uit om zoveel mogelijk geld te verdienen met het gokken. Dit gaat vaak verkeerd en hierdoor vergokken zij vaak al hun geld.

Wat is een internetverslaving? De personen zijn het merendeel van de dag bezig met surfen of zijn bezig met het kopen van producten. De producten geven de personen een goed gevoel als het is gekocht, ook al heeft de persoon dit niet nodig, bij het uitpakken van het product heeft de persoon, het gevoel dat het een cadeau is, dit gevoel verdwijnt nadat het papier eraf is.

De GGZ geeft u informatie , tips en adviezen over de geestelijke gezondheid. De geestelijke gezondheidszorg (ggz) is gericht op het voorkomen en/of verbeteren van psychische aandoeningen en stoornissen. bij de GGZ kunt u terecht voor het vinden van informatie over diagnoses, stappenplannen en het stellen van vragen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.