Computer voorziening

computerComputer voorziening

Wanneer uw kind naar de middelbare school gaat kunt u bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor een gratis computer en gebruik van internet. De voorwaarde is wel dat u al enige tijd een laag inkomen heeft.

Vergoeding

Sommige gemeente stellen een computercursus verplicht voordat u een computer krijgt. Deze cursus duurt 2,5 uur en word op een zaterdag gegeven. De computer die u krijgt vanuit de computervoorziening is bij vele gemeente een nieuw laptop.

De vergoeding voor de computer is in elke gemeente verschillend, kijk op de website van uw gemeente welke kosten worden vergoed en wat de voorwaarden zijn.

Aanvragen gaat vaak automatisch

De gemeente weet wanneer u recht heeft op de gratis laptop. Wanneer u recht heeft krijgt u  automatisch een aanvraagformulier opgestuurd. Controleer hierop uw inkomen en vermogen, onderteken het formulier en stuur het terug. Doe dit zo snel mogelijk en gebruik hiervoor de retourenvelop.

Formulier niet ontvangen

Heeft u het formulier niet ontvangen maar denkt u wel dat u recht heeft op de voorziening, dan kunt u een formulier aanvragen bij uw gemeente of via het digitale loket met uw digid.

Goedkeuring

Binnen 8 weken naar aanvraag weet u of u recht heeft op de computer of niet. Een nieuwe computer kunt u 1 x per 4 jaar aanvragen.

 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.